Duminica, la "Romania, te iubesc!": Cum a fost posibil ca sute de romani sa fie taxati pentru servicii medicale de care nu au beneficiat

09-05-2014 19:39


Sarac, lipsit de doctori sau medicamente, sistemul nostru sanitar nu mai are nevoie de nicio prezentare. Duminica, la "Romania, te iubesc", vorbim despre milioane de euro care se scurg anual in afaceri necurate.

1792 de bucuresti au primit, notificari fiind somati sa plateasca in 15 zile sume cuprinse intre 18 si 800 de lei.

Alice Lazar a fost internata la Spitalul Floreasca in 2012 pentru o operatie nu foarte complicata. In luna martie, anul acesta, a primit in posta un plic si i se cerea sa aschite aproape 300 de lei catre Casa de Asigurari Bucuresti.

De la Registratura ajunge la Juridic, unde i se explica faptul ca in perioada in care a fost internata figureaza ca fiind tratata si in sistem ambulatoriu.

A depus contestatii si dupa o luna a primit un raspuns la fel de halucinant.  I se confirma ca a fost internata in 2012, dar i se comunica si numele laboratorului in care s-ar fi tratat in ambulatoriu, desi nu-i trecuse niciodata pragul.

Si tot din seria banilor risipiti in Sanatate se inscrie si incheierea de contracte paguboase scoase la iveala de controalele ministerului Sanatatii la unele spitale, sau despre tehnicile folosite de unele spitale prin care isi cresc artificial sumele incasate de la Casa, inseland Casa de Asigurari.

Duminica, la Romania, te iubesc, vorbim pe larg despre aceste nereguli, dar si despre lipsa de reactie in fata acestor practici a celor care au condus sau conduc sistemul sanitar.

VIDEO PROTVPLUS.RO