Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează pe celulele sangvine
Terapiile celulare ar putea fi, în câteva luni, salvarea pacienţilor cu cancer de sânge, pentru care niciun alt tratament nu a dat rezultate.
Este vorba, practic, de procedura prin care sunt extrase din sânge anumite celule, prelucrate în laboratorul de specialitate şi apoi reintroduse bolnavului.
Rezultatele sunt spectaculoase în Statele Unite, acolo unde acest tratament se practică de 3 ani. În România, medicii de la Institutul Clinic Fundeni depun eforturi pentru a obţine acreditarea internaţională pentru a administra terapiile celulare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Doctorul Alina Tănase, coordonatoarea programului de transplant medular din România şi directorul medical al Institutului Fundeni explică în emisiunea ''Doctor de Bine'', prezentată de Liliana Curea, beneficiile acestui tratament.
Dr. Alina Tănase, medic primar hematolog, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni: „Se pot modifica aceste celule proprii ale organismului, să le facem active şi să recunoască celula de cancer, doar celula de cancer, şi să o distrugă. Este o terapie care se adresează cazurilor rezistente la alte feluri de tratament. Uneori 50-70% scapă de boală, ceea ce este incredibil, este un vis al medicinii. Tratamentul deja a fost aprobat în România şi este inclus în lista CNAS’’
Tot la ''Doctor de bine'', medicul Alina Tănase ne spune şi cât de uşor pot fi depistate bolile grave ale sângelui, precum cancerul, printr-o simplă hemogramă.