Consultați medicul dacă ați slăbit fără niciun motiv, deși aveți poftă de mâncare

Dată publicare: 25-03-2021 08:29
Dată actualizare: 25-03-2021 16:36


Aţi slăbit în greutate fără un motiv anume ori de 3 săptămâni nu vă scade febra, deşi nu aveţi nicio infecţie? Este momentul să consultaţi medicul internist. Aceste simptome pot ascunde boli care, nedescoperite şi netratate la timp, au urmări grave.

Scăderea ponderală, deşi există pofta de mâncare, poate fi o cauză a diabetului sau a hipertiroidiei. Situaţia poate fi însă mult mai gravă şi atunci vorbim de cancer digestiv sau de pancreas.

Prof. dr. Cristian Baicus, medic primar medicină internă: „Din păcate când nu ştii că ai cancer şi ai slăbit deja mult, cancerul este destul de avansat, tumora este destul de mare, o găseşti destul de repede, dar e şi foarte târziu şi mai sunt puţine de făcut, de acţionat. Scădere ponderală involuntară înseamnă când ai slăbit cam 5% din greutatea pe care o aveai înainte, în decurs de 6 luni.”

Iar o febră de origine necunoscută, care durează de mai bine de 3 săptămâni îţi poate da complet viaţa peste cap. În spatele ei poate fi inclusive un cancer de plămâni.

Prof. dr. Cristian Baicus, medic primar medicină internă: „Sunt cancere care dau febră şi doar aşa se manisfesta, de obicei sunt bolil neoplazice hematologice..am avut doi pacienţi care au avut cancerul pulmonar ca şi cauza.”

Toate informaţiile despre diagnostic, soluţiile pe care le au pacienţii şi cum putem preveni astfel de situaţii, le descoperim în fiecare zi de la ora 11:00 pe stirileprotv.ro, în emisiunea ''Doctor de bine''.


VIDEO PROTVPLUS.RO