Murături în sare sau murături în oțet? Care este cea mai sănătoasă variantă

×
Codul embed a fost copiat

Murături în sare sau murături în oțet? Pledăm pentru prima variantă - murături în sare. Conțin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare sistemului imunitar uman.

Murăturile în sare sunt, în același timp, și pre-biotice, adică hrană bacteriilor bune din intestin.

Murăturile în sare furnizează specii diverse de bacterii bune intestinului. Acestea își ocupă locurile și intră în competiție. Consumă hrană bacteriilor agresive. Și produc substanțe care inhibă dezvoltarea agresorilor.

Tocmai această diversitate a lor le oferă capacitatea de a se opune instalării patogenilor. Prin interacțiunile din ele”, a explicat prof. dr. Veronica Lazăr.

Bacteriile care locuiesc în interiorul organismului fac parte din sistemul de apărare. Le ajutăm prin murături în sare, lactate fermentate, maia, borș. Acestea aduc în organism culturi bacteriene noi, de care avem nevoie. Murăturile în oțet au efect diametral opus. Deranjează bacteriile bune.

Citește și
gras
De ce supraponderalii au puțină vitamina D în sânge. Explicațiile medicilor
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În privința murăturilor în sare, iată ce trebuie să faceți dacă aveți hipertensiune, boli cardio-vasculare, dacă luați tratament cu corticosteroizi:

Desărarea murăturilor e o varintă foarte bună. Ea păstrează cantitata de probiotic și reduce cantitatea de sare”, a transmis dr. Laura Ene, medic primar pe boli de nutriție.

Pe lânga bacterii noi, venite din alimente, organismul uman are nevoie să își și hrănească bacteriile existente din intestin. Se hrănesc cu glucoză. De aceea, au nevoie că, în alimentație, să existe cartof copt și răcit, orez, fasole, pâine. Aceste alimente se numesc pre-biotice. Adică hrănesc bacteriile din intestin.

Tot bacteriile alături de care trăim și cele care sintetizează vitamine esențiale pentru organismul uman. Iată ce se întâmplă după ce consumați carne, ouă ori brânzeturi:

Noi mâncăm și bacteriile își aleg și produc vitamina B6, vitamina B12, vitamina K. Vitamina K e vitamina antihemoragică, e produsă de bacteriile din tubul digestiv”, a explicat acad. prof. Octavian Popescu, microbiolog.

Vitamina B12, odată sintetizată, intră în circulație și produce așa numiții acizi nucleici, „cărămizile” din care sunt făcute toate celulele.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
De ce nu este recomandat să eliminăm carnea din alimentație. Riscurile la care sunt supuși vegetarienii
De ce nu este recomandat să eliminăm carnea din alimentație. Riscurile la care sunt supuși vegetarienii

Post ținut multă vreme sau dietă vegetariană pe timp lung, înseamnă carență mare de vitamina B12. Așa apare anemia.

De ce supraponderalii au puțină vitamina D în sânge. Explicațiile medicilor
De ce supraponderalii au puțină vitamina D în sânge. Explicațiile medicilor

Vitamina D reglează reacțiile inflamatorii în infecții. Dar și în boli, care sunt însoțite de inflamație.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.