La ce ajută vitamina C și cum se administrează. Fructele și legumele care asigură doza zilnică necesară
Vedem un spectru de la roşu la violet. Culoarea pe care o percepe cel mai bine ochiul uman se află la jumătatea spectrului vizibil. Este... verde. Verde - vrea chiar natura să... vedem zilnic în farfurie.
Ne ducem instinctiv spre verde pentru că evoluția ne spune că acolo unde vedem verde există și frunze, legume ori fructe. Adică mâncare, pe care putem să o accesăm ușor.
Prof. univ. dr. Florin Stănica, Universitatea de Știinte Agronomice: „Plantele verzi aborb energia de la soare și o transformă în glucoză. Substanțe nutritive sunt dirijate către fructe.”
Alegeri 2024
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
15:02
INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”
12:55
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Cât de puternic este „primul om în stat”, conform Constituției
Prin fotosinteză, frunzele crează zahăr, glucoză mai exact. Dar acesta nu rămâne în frunze, ci pleacă spre organele de depozit ale plantei - fructe ori tuberculi.
De aceea, când consumați funze verzi, nu crește glicemia. Sau zahărul din sânge.
Frunzele verzi sunt pline însă de o vitamină indispensabilă sistemului imunitar.
Glanda hipofiză. O găsim în creier. Este șefa tuturor hormonilor din organismul uman.
Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Vitamina C acționează și la nivel hormonal, la nivelul hipofizei. O ajută să producă ACTH, hormonul care dă semnalul glandei suprarenale, intervine în sinteza cortizolului, intervine în sinteza catecolaminelor.”
Adică în producția hormonilor de stres. Aceștia luptă să depășim tocmai stresul infecțios.
Ce reușesc să facă frunzele, se chinuie oamenii să sintetizeze. În formule capabile să ajungă direct în celule.
Cecilia Caragea, consultant comunicare medicală: „Putem să luăm capsule cu vitamina C, dar putem să luăm și vitamina C masticabilă, mai ales în primele faze la răceli, ajutăm imumitatea locală. Vitamine lipozomale. Ce sunt lipzomii? Niște fosfolipide, care îmbracă acest vitamine. De ce s-a căutat o asemenea tehnologie? Pentru că, în acest fel, vitaminele reușesc să ajungă chiar acolo unde trebuie, la celule. Acești lipozomi au o structură și o compoziție bio-identică cu peretele celulei sunt atrași de celule noastre.”
Vitamina C trebuie administrată zilnic. Nu avem depozite pentru această substanță vitală.