Fructul cu care trebuie să ne reîmprietenim după ce ani de zile l-am acuzat că îngrașă. Are doar 100 de calorii
Are doar 100 de calorii și nu îngrașă. În plus, e recomandată pe tot parcursul anului, drept aliment premium.
Vorbim despre banană. Aflăm mai multe, chiar acum. Începe "Doctor de bine".
De ce trebuie să ne reîmprietenim cu banana, după ce ani de zile am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banana are 100cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine. Apoi pentru că e alcalină şi nu stimulează apetitul.
Alegeri 2024
21:03
Cum arată buletinele de vot pentru al doilea tur de scrutin de la prezidențiale. FOTO
20:58
Pîrvulescu: Sunt convins că Ciolacu vrea să fie premier. Matematica, favorabilă lui Georgescu. Lasconi depinde de votul PSD
19:42
Kelemen Hunor: UDMR o susține pe Elena Lasconi în turul 2 al alegerilor prezidențiale
19:40
Marcel Ciolacu, după decizia CCR: „Românii au dat un cartonaș galben întregii clase politice”
O banană de 120g are 25g glucide, cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Şi mai important este aportul de magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru buna funcţionare a sistemului nervos, cardiovascular, muscular, digestiv şi urinar.
Banana este fructul care conţine triptofan natural, un precursor de serotonină cu efect de liniștire, dă stare de bine la nivel cerebral.
Asocierea cu vitamina B6 favorizează sinteza de serotonină și conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge. Deci banana calmează și mintea și apetitul! Banana este un fruct ușor de digerat și nu dă alergii, e opţiunea ideală în diversificarea alimentaţiei la sugari, gustarea perfectă pentru copii şi sursa de energie pentru sportivi.
Cum trebuie să fie o banană? Coaptă nici prea mult nici prea puţin, cu extremitățile verzi şi mijlocul galben. Însă banana necoaptă are avantajul că reglează digestia și tratează diareea. Amidonul şi pectinele pe care le conține au efect prebiotic, repară și regenerează intestinul. Este o vorbă de un tip special de amidon care nu se poate absorbi, dar ajunge în colon și este folosit ca substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice care asigură echilibrul digestiv.
Banana este un fruct climateric, care se coace și după ce a fost cules. Gradul de coacere nu afectează conținutul caloric, însă modifică indicele glicemic: de la 35, cât are banana verde, crește la 50 pentru banana bine coaptă. Cantitatea de pectine și de amidon rezistent este mai mare în banana verde, gustul este fad și se digeră mai greu. În schimb banana coaptă conține mai mult zahăr, este mai dulce și mai ușor de digerat.
Greu de spus care este banana ideală, dar rețineți: banana e bună și pentru foame și pentru energie și pentru siluetă și pentru starea de bine!
Sursa: StirilePROTV
Etichete: banană, doctor de bine, fructe, sanatate, ingrasare, myimpact,
Dată publicare:
13-11-2023 08:29