Fenomen îngrijorător în România. Infarctul a devenit frecvent chiar și la tinerii de 20 de ani, din cauza epuizării
La 2-3 săptămâni după o viroză severă, poate apărea o durere în piept. Se întâmplă în special în cazul tinerilor și acesta e semn de infecție la nivelul inimii.
Din păcate, însă, o durere severă în piept la un tânăr poate arăta inclusiv infarctul. În ultimii ani, se constată din nefericire chiar şi la vârste extrem de tinere. Detalii, la ”Doctor de Bine”.
După orice infecție respiratorie severă, poate apărea inflamația mușchiului cardiac. O numim miocardită. Aceasta deoarece mușchiul cardiac se numește miocard.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dr. Oren Iancovici, medic cardiolog: ”Când structura mușchiului cardiac - numit miocard - suferă, e afectat automat și sistemul nervos al mușchiului. Și apar palpitații. Inima bate mai repede, bate neregulat. Trebuie să mergem la cardiolog”.
În infecția mușchiului cardiac, inima nu se mai contractă normal și nu mai furnizează sânge normal. De aceea obosiți mai repede. Ecografia certifică infecția. Infecția- tratată rapid, nu lasă sechele.
”Infarctul de venit frecvent la vârste mici și cam egal femei- bărbați”
Din păcate, aceste simptome - inclusiv în cazul tinerilor - pot arăta și infarctul de miocard.
Dr. Smărăndiță Lăcău, medic primar radiologie: ”Dacă un pacient de 23 de ani ajunge la spital cu durere în piept, acum 10 ani te-ai fi gândit la o miocardită, acum există infarct la 23 de ani. Infarctul a devenit frecvent la vârste mici și cam egal femei- bărbați”.
Citește și: Jurnalista din Rusia care a criticat ofensiva din Ucraina a fost arestată
În ultimii 10 ani, infarctul la vârste foarte tinere poate apărea din cauza epuizării. Se numește burnout și a fost recunoscut drept boală de către Organizația Mondială a Sănătății.
Dr. Smărăndiță Lăcău, medic primar radiologie: ”Apar niște cicatrici care pot fi vizualizate prin rezonanță magnetică pe o secvență specială. Aceste cicatrici sunt diferite în cazul unui pacient care a suferit un infarct și a unui care a avut miocardită”.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, infarct, tineri, doctor de bine, burnout,
Dată publicare:
18-07-2022 08:43