Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că una din patru persoane va suferi un accident vascular cerebral de-a lungul vieții.

Statisticile arată că, în România, două din trei persoane care suferă un accident vascular cerebal rămân cu sechele grave. Acest lucru se întâmplă pentru că bolnavii nu ajung la timp într-o unitate sanitară în care ar putea să primească îngrijirile medicale necesare.

Oamenii nu recunosc simptomele și nu știu cât de important este ca pacientul să ajunga în doar câteva ore la spital pentru tratament.

Pentru a atrage atenția asupra pericolului, Asociația pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral, a pornit campania „Timpul înseamnă viața”. Este o campanie aprobată de Ministerul Sănătății, iar Consiliul Național al Audioviziualului a dat avizul pentru mesaj de interes public.

În emisiunea „Doctor de bine”, difuzată pe stirileprotv.ro și prezentată de Liliana Curea, aflați tot ce trebuie să știți despre diagnosticarea și tratamentul unei persoane care suferă un accident vascular cerebral.

Dr. Elena Terecoasa, medic primar neurologie, SUUB:Această campanie are rolul de a aduce pacientul la spital cât mai devreme după debutul simtomelor sugestive. De ce trebuie să ajungă cât mai repede? Pentru că există tratamente care pot fi aplicate, însă doar la cel mult patru ore și jumătate de la debutul simptomatologiei.

Citește și: „Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem un AVC