De ce este important de știut dacă tiroida este sănătoasă înainte de sarcină. Explicațiile medicilor
Tiroida se inflamează după o infecție virală sau în cazul bolilor auto-imune. Uneori, nu dă simptome specifice.
Este important să știți dacă această glandă vitală este sănătoasă înainte de sarcină. Explicații imediat, la Doctor de Bine.
Inflamațiile tiroidei pot apărea după o infecție virală.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: ”În general ele sunt virale și urmează infecțiilor respiratorii. Se tratează cu anti-inflamator şi de obicei nu afectează funcția tiroidei pe termen lung”.
Pe termen lung, funcția acestei glande este afectată de tiroiditele auto-imune. Sunt frecvente.
Antonela Burlacu, medic primar endocronolog: ”Este diagnosticat uneori întâmplător făcând o analiză, acești anticorpi tirodieni, printr-o ecografie – are un aspect caracteristic, uneori prim manifestări – e foarte cameleonică”.
Tiroidita auto-imună se poate manifesta prin funcție scăzută. Apar - somnolența, pielea uscată, constipația. Sau prin funcție crescută – apar transpirații, cade părul. Puteți pierde în greutate.
Antonela Burlacu, medic primar endocronolog: ”Sunt tiroidite autoimune care se diagnotichează greu pentru că nu aveți simptome. De ce e important să știi că ai o boală autoimună pentru că vine la pachet cu altele - vitiligo, anemie prin deficit de B12, inflamații intestinale”.
Dacă vă doriţi o sarcină, hormonii tiroidieni trebuie dozați în sânge. Înaintea sarcinii și în timpul acesteia.
Andreas Vythoulkas, medic specialist infertilitate: ”Când zicem că avem o dereglare la nivel tirodidei. Este ca un lanț care dereglează alți hormoni. Dacă avem un TSH mare, femeia respectivă nu poate să rămână însărcinată. Dacă rămâne însărcinată, are un risc mare să piardă sarcina„.
Tiroiditele auto-imune apar frecvent în sarcină sau după sarcină. Tiroida produce doi hormonă - T3 şi T4. TSH este hormonul, care îi controlează. Analiza numita TSH arată că tiroida produce ce trebuie, cât trebuie. Tiroida nu mai funcționează normal, TSH crește. Aceste analize sunt decontate de casa de asigurări de sănătate.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: sarcina, tiroida, boli autoimune, inflamatii,
Dată publicare:
24-08-2023 08:05