Cel mai eficient mod de a pierde kilograme. O cascadă de transformări ne fac să funcționăm perfect
Ce înseamnă, de fapt, pauza alimentară? Întrerup alimentația 12-16 ore. În această pauză scade glicemia, scad grăsimile din sânge. Și folosesc grăsimea nedorită de depozit.
Este recomandat să o respectăm seara, plus noaptea.
O masă declanșează un șir lung de hormoni, care fac jocurile în tot organismul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
2-4 ore digerăm. Digestia e gestionată de hormonul insulină. Duce glucoza, care rezultă din alimente, în celule. Le dă combustibil.
Dacă NU urmează încă o masă sau o ronțăială, un alt hormon, glucagonul, intră în joc. Îi spune ficatului să descompună depozitul de energie, pe care îl conține. Și să dea celulelor... energie.
Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Ne face ca în perioada de repaos alimentar să ne folosim resursele. Se duce mai întâi de la pancreas la ficat și distruge depozitul de zahăr, prezent în mod normal în ficat. Creierul nu poate să își producă glucoza, deci e dependent de glucoză, de asta corpul are nevoie de glucoză, să hrănim creierul.”
Ce se întâmplă după aceste etape?
Facem pauză alimentară seara plus noaptea. Adică 12-16 ore în care nu mâncăm. În tot acest timp, o cascadă de transformări ne fac să funcționăm perfect.
După ce hormonul insulină și-a făcut treaba, după ce hormonul glucagon și-a făcut treaba, ardem din grăsimea din depozite.
Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Se intră în depozitul de grăsime, care grăsime e plină de posibilități, apare acel proces de cetoza, când grăsimea se transformă. Corpii cetonici sunt buni, creierul îi folosește și el. Dacă nu are glucoză, creierul mănâncă corpi cetonici.”
Nu consumăm alimente 12-16 ore seara, plus noaptea. Folosim, eficient, grăsimea de depozit. Apar așa numiții corpi cetonici, care sunt demonstrația că organismul își consumă propria grăsime. Cine câștigă?
Pauza alimentară 12-16 ore noaptea. Doar urmând acest tipar, reglăm toate circuitele. Scade glicemia, scad grăsimile din sânge. Stratul interior al vaselor de sânge funcționează bine.
Vorbim și de cel mai eficient mod de a pierde kilograme.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: mancare, doctor de bine, sanatate, alimentatie, post, myimpact,
Dată publicare:
11-02-2024 10:08