Avocado, ce beneficii are și cum trebuie consumat. Sfatul specialiștilor
Ficatul uman nu poate să producă grăsime polinesaturată. Deși e capabil să facă peste 2.000 de reacții chimice diferite. Dar fiecare celulă umană conține grăsime polinesaturată. Și are nevoie de aceasta. Din hrană!
Ce se întâmplă în lipsa ei? Imediat explicăm.
Nucile, uleiul presat la rece, avocado - sunt alimente indispensabile pentru protecția imunitară. De ce?
Grăsimile polinesaturate intră în fiecare celulă umană. Sunt cele care fac prevenție activă împotriva aterosclerozei. Nu pot fi produse de organismul uman. Și trebuie luate din alimentație.
Dar vorbim despre concentrate calorice. Iată precauțiile în privința fructului avocado:
Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție: „Un avocado de 100-150 de grame este echivalentul din punct de vedere caloric cu o bucată de carne de 100-150 de grame, deci nu trebuie consumat față limite”.
Cel mult 150 de grame pe zi! Avocado trebuie să înlocuiască porția de carne ori de brânză de la acea masă.
Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție: „Avocado nu ar trebui consumat cu carne pentru că e foarte caloric, ar trebuie consumat cu legume din plin legume care să dea acea sațietate cu puține calorii”.
Senzația de sațietate apare din volum. Odată ce stomacul primește suficient volum, va da semnal creierului să apară senzația de plin. Cea mai bună metodă de a slăbi ori de vă menține normo-ponderali este să mâncați multe legume la o masă. Conțin peste 90% apă și au volum mare, așa că senzația de pre-plin apare cu foarte puține calorii.
Toate uleiurile, desi esențiale pentu sănătate, sunt concentrate calorice. Fie că mincati acovado, nuci, ori ulei presat la rece, cantitățile trebuie să fie mici. În privință uleiurilor neprocesate, o singura lingura conține 100 de kilocalorii. Nu da senzația de sațietate, dar îngrașă. Așa că și acesta se consuma cu porția. În salata, cel mult o lingura de ulei. E cantitatea care nu îngrașă și ajutat tot sistemul imunitar.
Conf. dr. Nicoleta Chira, Facultate de Chimie, Universitatea Politehnică București: „Uleiurile nesaturate au valoare crecută pentru că pe lângă trigliceride, pe lângă grăsimea propriu-zisă păstrează compușii minorități, antioxidanții, vitamina E. E bine să fie un ulei brut, presat la rece”.
Copiii și adoelscenții au cea mai mare nevoie ca în meniul lor să existe ulei presat la rece, pește gras, avocado și nuci.
Sursa: Pro TV
Etichete: ulei, avocat, grasime, alimentatie, proteine, nuci,
Dată publicare:
21-11-2021 11:00