Apărarea la porțile de intrare ale organismului uman decide dacă vom suferi o infecție sau nu. Ce alimente ajută
Apărarea la porțile de intrare ale organismului uman decide dacă vom suferi o infecție sau nu. Aceste porți de intrare pot fi ajutate activ prin alimentație.
Legume, cereale integrale, fructe. De ce să le mâncăm? Nu doar pentru vitaminele ori mineralele pe care le conțin. Legumele, cerealele integrale, fructele, toate au și fibre, adică structuri dure, care nu se digeră. De ce ar fi bune atunci?
Odată ajunse în intestin produc așa-numiții acizi grași cu lanț scurt. Sunt preluați apoi de sânge.
Aici vor produce imunoglobulina A secretorie. Adică substanța, care ne apără la porțile de intrare în organismul uman.
Prof. univ dr. Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: „Acizi grași cu lanț scurt pot influenţa activitatea limfocitelor, pot să stimuleze sinteza de imunoglobulină A secretorie, să crească sinteză.”
Apărarea din nas va fi bună. Din plămân. Ori din aparatul digestiv.
Ce înseamnă apărare la porțile de intrare în organismul uman? Cum ne ajută?
Ce fac anticorpii, numiți imunoglobuline A?
Prof unvi dr. Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: „Pot să recunoască agenții infecţioşi, să îi cupleze, să îi recunoască și rezultă complexe imune, care vor fi îndepărtate de curentul de mucus și eliminate.”
În nas spre exemplu, se cuplează cu virusurile respiratorii. Și sunt eliminate apoi… când vă suflați nasul. Apărarea la porțile de intrare ale organismului uman decide dacă vom suferi o infecție ori nu.
Ca să fim bine apărați la porțile de intrare, adică să avem în cantitate mare acești anticorpi - toamna, iarna spre exemplu, ne ajutăm activ cu mere, pere, toate legumele de sezon. Și cereale pentru micul dejun în varianta integrală.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: cereale, aparare, legume, fructe, organism uman,
Dată publicare:
15-11-2022 08:53