Studiu: Consumul unui mar pe zi poate reduce riscul atacurilor de cord cu 40%
Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Oxford arata ca cei care consuma un mar pe zi au un risc de atac de cord cu 40% mai mic.
Concluzia studiului per total a fost ca persoanele care consuma 150 de grame de fructe in fiecare zi isi injumatatesc riscul de atac de cord, potrivit Daily Mail.
In cadrul experimentului, aproape 500.000 de chinezi au fost monitorizati, timp de sapte ani. "Datele noastre arata in mod clar ca cei care consuma fructe proaspete au un risc mai mic in privinta bolilor cardiovasculare", a spus cercetatorul Huaidong Du.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Consumul de fructe si legume ajuta inima gratie antioxidantilor pe care ii contin, luptand impotriva proceselor chimice daunatoare care au loc in corp.
18% dintre participanti au mancat fructe zilnic, iar 6,3 niciodata. Prin comparatie, cei care au consumat fructe au avut un risc de atac de cord cu 25-40% mai mic.
Sursa: Daily Mail
Etichete: studiu, cercetatori, atac de cord, mar,
Dată publicare:
02-09-2014 13:27