O descoperire importanta i-ar putea ajuta pe oamenii ce sufera de anxietate. Ce se intampla in creierul oamenilor
O echipa de oameni de stiinta a dezvaluit ca a facut o descoperire importanta in tratarea tulburarilor legate de anxietate.
Cercetatorii au descoperit regiunea din creier care controleaza cat de nelinistiti suntem, dar nu au gasit-o acolo unde se asteptau.
Acestia spun ca, acum, zona poate fi adresata cu medicamente specializate, ceea ce duce la tratamente mai eficiente, disponibile in urmatoarea decada, pentru persoanele cu tulburari de neliniste.
Alegeri 2024
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
Conform Institutului National de Sanatate Mintala din SUA, peste 18% dintre americanii adulti sufera de probleme de anxietate, caracterizate prin griji excesive, care adesea duc la alte simptome, de ordin fizic.
Studiile anterioare s-au concentrat pe zona amigdalei, despre care se stie ca joaca un rol in controlul fricii.
Un grup de cercetatori de la Institutul de Tehnologie din California (CalTech) a plecat de la suspiciunea ca o alta zona din creier, numita "septum lateral", ar putea oferi mai multe informatii despre modul in care creierul proceseaza nelinistea.
Experimentand pe soareci, echipa a descoperit un circuit neural care conecteaza septumul lateral cu alte structuri ale creierului, intr-un mod care influenteaza in mod direct starea de neliniste.
"Studiul nostru a identificat un nou circuit neural, care joaca un rol determinant in aparitia starilor anxioase", a declarat profesorul David Anderson, de la calTech, conducatorul studiului.
Cercetatorii au folosit optogenetica, o tehnica care foloseste lumina pentru a controla activitatea neurala, pentru a activa un grup aparte de neuroni din creierul sorecilor, identificati printr-o analiza genetica.
In timpul activarilor, cobaii au devenit mai nelinistiti. Oamenii de stiinta au descoperit ca o activare superficiala a neuronilor respectivi provoaca o stare de neliniste care dureaza pentru cel putin o jumatate de ora.
Cercetatorii se afla la cel putin un deceniu distanta de a incorpora aceste descoperiri intr-un tratament eficient, dar acestia spera ca noile informatii vor ajuta medicina sa dezvolte terapii noi si mai rationale, pentru tulburarile psihiatrice.