Chiar şi carnea sau laptele pot conţine pesticide. Cum le eliminăm
Gândiți-vă la un magnet și la modul în care polii opuși se atrag. Mutăm acum mini-experimentul în lumea vie. Magneții de aici sunt metalele grele - plumb, cadmiu, mercur. Odata patrunse in organismul uman, acestea atrag proteinele.
Am folosit comparația pentru a deschide, de fapt, o discuția despre modul prin care putem detecta cele mai curate alimente. Nu e nevoie de vreun aparat complicat, ci de informatii simple, din bio-chimie.
Pesticidele organo- fosforice sunt cele mai utilizate. Combat dăunătorii plantelor. Le găsim în fructe, legume, dar şi în carne ori lactate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Profesor dr. Alina Ion: "Pesticidele orrgano-fosforice se pot inaltura din legume înlăturând coaja, prin spalare se înlătură în jur de 40% din pesticidul organo-fosforic, cu apă de la robinet. Prin decojoire se înlătură 90% din urmele de pesticide organo-fosforice care ar putea exista".
Urme de pesticide ajung şi în hrana animalelor, aşadar vom găsi urme în carne ori lactate. Cum încercam să le înlăturăm? Fierbeţi carnea mai întâi. Apoi puteţi să o coaceţi sau să o prăjiţi.
Carnea de se fierbe într-o apă. Apoi puteţi să o preparaţi oricum vreţi! În privinţa produselor lactate, cele degrasate au cantităţi extrem de mici sau nedetectabile de pesticide. Asta deoarece substanţele de sinteză se concentraza în masă grasă.
De aceea, măcar untul destinat celor mici ar trebui să fie din producţia ecologică controlată.
În privinţa brânzeturilor? Un sortiment nu are nici măcar urme de substanţe chimice din agricultură. Aceasta deoarece nu conţine grăsime: urda este singurul tip de brânză care se face din zer. Adică din apă plus proteine, şi de aceea gustul e uşor fad. Dar o puteţi mixa cu plante condimentare: mărar, chimen, busuioc şi îi potenţaţi astfel gustul. Urda conţine proteine uşor digerabile şi este excelentă pentru copil.
Ne uitam din nou spre mediul înconjurător, de data acesta nu spre agricultură, ci spre apele Planetei. Orice medic ne recomandă să mâncăm măcar două porţii de peşte pe săptămână.
Magnetul se prinde uşor de frigider pentru că plusul atrage minusul. Ştim lecţia. La fel de uşor se prinde un metal greu- plumb, mercur, cadmiu - de peşte. Toate oceanele şi mările de pe planetă sunt pline de metale grele.
Ne explica care e cel mai curat peste un specialist în membrane necesare dializei. Şi ne face legătura între metalele grele şi rinichii umani.
Doctor ing. Ioan Ştefan Voicu: "Plumbul va atrage toate proteinele umane, are o sarcină pozitiva, e un fel de magnet".
Metale grele odată introduse în organism în codul genetic nu avem informaţi cum să le prelucreze. Şi organul cel mai solicitat este rinichiul pentru că el at trebui să elimine astfel de lucruri, să le filtreze ori el nu a fost priectat de natură să filtreze aşa ceva.
Metalel grele din apele planetei se lipesc ca magnetul de peşte. Ceea ce comsuma noi. Dar NU de toate speciile.
Dr. inginer Ioan Ştefan Voicu: "Peştele cu carnea roşie conţine acele grăsimi şi Omega 3 şi acel tip de colesterol care prinde foarte uşor aceste metale grele, peşte le ia din apă, nu putem să ieşim din mediul ăsta, mai degrabă un peşte alb decât un peşte roşu".
De peştele alb se lipesc cele mai puţine astfel de toxice!
Sursa: Pro TV
Etichete: peste, lapte, lactate, brânzeturi, metale grele,
Dată publicare:
23-09-2018 11:58