Pericolul ascuns din hrana. Cand devine toxica mancarea si cum putem evita combinarea nesanatoasa a alimentelor

×
Codul embed a fost copiat

Nu putem trai fara ele mai mult de cateva zile. Si tot ele devin atat de usor toxice. Vorbim despre alimente si despre granita fina care exista intre hrana si toxice si trecem in revista cele mai importante reguli ale nutritiei.

Contin E-uri, coloranti, sunt injectate, nu au nutrienti. Iata cele mai dese suspiciuni in privinta produselor industrializate.

Insa, spun specialistii, alimentele sunt verificate la fel ca orice medicament. Iata cand devine toxica mancarea:

Am mancat multe alimente nesanatoase. La ora actuala, pe piata aveti mii de variante de sucuri naturale care va promit detoxifierea dupa o periada bogata alimentar sau dupa o perioada in care ati abuzat de mancare asa numita nesanatoasa.

Anca Alunguleasei, raw chef: "Ideal ar fi sa mergem pe o proportie de mai multe legume, mai putin fructe pentru ca fructele dau fructoza si exista riscul sa ne ingrase. Cel mai bine e sa utilizam aparatul care imita masticatia umana."

Citește și
CSID
Analize obligatorii la inceput de an. Motivul pentru care aparatele cu regenerare rapida trebuie investigate neaparat
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă cu Andrew Tate. Îmbrăcată într-o ținută provocatoare, Babs e toată un zâmbet

Dar sucurile naturale au o valoare mai slaba nutritional decat fructele sau legumele crude. Pentru ca sucul inseamna doar o parte din alimentele naturale integrale.

Este insa adevarat ca, atunci cand veniti dupa o perioada haotica din punct de vedere alimentar, cel mai bine ar fi sa mizati pe alimente crude. Vorbim despre fructe, legume, dar si despre cereale integrale procesate la rece. Toate acestea contin enzime vii.

Ideal ar fi ca 50% din tot ce mancati zilnic sa fie alimente in stare cruda, care va ajuta intreg organismul sa functioneze optim. Fara viata din hrana, iata ce s-a demonstrat ca se intampla:

Doctor Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: "De aici starea de inapetenta, de oboseala, scaderea imunitatii, creste numarului de cancere pe care le intalnim azi."

Cum ganditi alimentele numite inalt industrializate, care contin E-uri, coloranti, conservanti, potentiatori de gust? Daca 20% din tot ce puneti in farfurie intr-o zi e reprezentat de alimente moderne, nu exista date care arata ca va influentati negativ starea de sanatate.

Daca insa din tot ce consumati zilnic acestea reprezinta procentul cel mai mare, nu va hraniti si, simultan, va suprasolicitati toate sistemele metabolice.

Alimentele inalt industrializate sunt mezelurile, branzeturile pline de saruri de topire, dulciurile, sosurile, produsele semi-preparate. Din pacate, si cele mai multe tipuri de paine pot sa fie doar un mix de conservati, coloranti si amelioratori.

Un alt mecanism prin care mancarea devine toxica se refera la cantitate. De la fiecare masa, ridicati-va inainte sa apara satietatea. Senzatia de foame e mai buna decat cea de prea plin, desi cei mai multi oameni cred inversul acestei afirmatii.

Doctor conferentiar Ion Daniel, medic primar chirurg: "Nu trebuie sa folosim acceleratia, ci frana si inclusiv frana de motor pentru ca altfel derapam."

Al treilea mecanism prin care alimentele devin toxice se refera la proportia dintre ele. Suntem omnivori, asadar totul in interiorul nostru are nevoie si de legume, si de fructe, si de cereale, carne, oua, lactate.

Va ganditi dintr-o data sa devenit carnivori, adica la fiecare masa sa aveti o portie generoasa de carne? In primul rand, sufera stomacul si pancreasul. Ambele organe lucreaza la o turatie pentru care nu sunt adaptate. Pe de alta parte, ficatul va produce cantitati enorme de bila, care vor ajunge in colon.

Si tocmai cantitatile mari de bila sunt cele care, e deja demonstrat, determina leziuni premergatoare cancerului de colon.

La polul opus, daca de maine hotarati sa deveniti vegetarieni, inseamna ca un organ care se contracta cand ingerati produse animale, mai exact vezicula biliara, nu isi va mai exercita functia.

Ce inseamna aceasta? O parte din colesterolul produs de ficat si care intra in compozitia bilei nu se elimina. Colesterolul trece direct in sange, iar urmarile sunt bolile cardio-vasculare.

De aceea, orice medic va recomanda putin din toate cand vine vorba de alimente.

Articol recomandat de sport.ro
Remarca ungurilor după România - Belgia 0-2
Remarca ungurilor după România - Belgia 0-2
Citește și...
Ecografia mamara, obligatorie la inceput de an. Sfaturile specialistilor pentru femeile de toate varstele
Ecografia mamara, obligatorie la inceput de an. Sfaturile specialistilor pentru femeile de toate varstele

Nu va poate obliga nimeni sa va faceti anual o ecografie mamara sau o mamografie. Nu avem programe nationale de depistare precoce a cancerului de san, iar preturile investigatiilor nu sunt de neglijat.

Analize obligatorii la inceput de an. Motivul pentru care aparatele cu regenerare rapida trebuie investigate neaparat
Analize obligatorii la inceput de an. Motivul pentru care aparatele cu regenerare rapida trebuie investigate neaparat

Cum trebuie sa arate o investigatie medicala la inceput de an? In primul rand, trebuie cercetate aparatele cu regenerare rapida. Vorbim despre apararatul digestiv, cel urinar, aparatul genital si cel respirator.

Cea mai mare greseala facuta de cei care sunt la dieta. Metoda prin care slabiti sanatos si eficient
Cea mai mare greseala facuta de cei care sunt la dieta. Metoda prin care slabiti sanatos si eficient

Am inceput anul, incepem si dieta drastica. Gresit. Daca vreti sa slabiti, mancati aceleasi alimente care va plac, dar reduceti cu 30% fiecare farfurie.

Recomandări
Imagini din iadul de foc din Grecia. Sute de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație | FOTO
Imagini din iadul de foc din Grecia. Sute de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație | FOTO

Grecia se confruntă, din nou, cu incendii de vegetație masive. Sute de pompieri se luptă pentru a opri incendiile provocate de vântul puternic.  

Cod roşu de caniculă în București și în mai multe județe. Sudul țării se va topi la temperaturi de aproape 40 de grade. HARTĂ
Cod roşu de caniculă în București și în mai multe județe. Sudul țării se va topi la temperaturi de aproape 40 de grade. HARTĂ

Cea mai mare parte a ţării se va afla duminică sub incidenţa Codurilor roşu, portocaliu şi galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, potrivit unei avertizări emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Mesajul lui Edi Iordănescu după meciul cu Belgia: Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt!
Mesajul lui Edi Iordănescu după meciul cu Belgia: Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt!

Selecţionarul Edward Iordănescu a transmis un mesaj de mulţumire fanilor după meciul pierdut de România cu Belgia, scor 0-2, la Euro-2024. El afirmă că la Koln, sâmbătă, a fost o lecţie de susţinere şi afecţiune.