Analize obligatorii la inceput de an. Motivul pentru care aparatele cu regenerare rapida trebuie investigate neaparat

Ultimul update: Vineri 13 Februarie 2015 06:49
Data publicarii: Luni 05 Ianuarie 2015 14:52
Categorie: CSID

Cum trebuie sa arate o investigatie medicala la inceput de an? In primul rand, trebuie cercetate aparatele cu regenerare rapida. Vorbim despre apararatul digestiv, cel urinar, aparatul genital si cel respirator.

La inceputul anului, toti specialistii va recomanda investigatii de rutina ca sa fiti siguri ca va aflati in stare buna de sanatate.
Vizate sunt aparatele care au o rata de regenerare rapida. Din acest motiv, au cele mai riscuri de a dezvolta boli grave, cum ar fi cancerul.

Incepem cu plamanii. "Stiind in ce lume traim, macar dupa 40 de ani sa facem o radiografie pe an, nu se intampla o boala de iradiere, nu se intampla nimic. Cei cu stadii incipiente vin pentru ca si-au facut intamplator o radiografie si medicul avizat a avut o neregula, o pata", a explicat prof. dr. Ioan Cordos, medic primar chirurgie toracica.

Cancerul pulmonar se afla in topul bolilor neoplazice in randul barbatilor. Si pe locul al doilea in randul femeilor.

Orice femeie are nevoie, la inceput de an, de investigatii la medical ginecolog. Este vorba despre examenul Papanicolau, de examenul secretiilor vaginale si despre o ecografie trans-vaginala. De asemenea, nu se rateaza ecografia de san.
Pentru jumatate din populatie, aparatul genital si sanul reprezinta calcaiul lui Ahile. Si din acest motiv se investigheaza amanuntit, anual, in lipsa oricaror simptome.

"Intre 25 si 30 de ani deja e un pic mai frecvent, iar peste 30 de ani chiar as putea scpune ca e frecvent cancerul de san", a spus dr. Claudia Teodorescu, medic primar radiolog.

Pentru ambele sexe, ecografia de abdomen este recomandata anual. Abdomenul este denumit cutia neagra a organimului. Statistic, aici se dezvolta cele mai multe probleme de sanatate.
Investigatia da indicii nu doar despre starea organelor vitale cum ar fi ficatul sau rinichii, dar si despre posibile leziuni de atero-scleroza.

Sunt esentiale analizele uzuale de sange si urina. Si tocmai ati aflat informatii vitale despre dumneavoastra.

Dupa 40 de ani, in tarile vestice se face, la intervale regulate, o endoscopie superioara si o colonoscopie de control. Incercati ca, macar o data la cinci ani, sa nu ratati nici aceste investigatii, chiar daca, aparent, nu aveti probleme. Vorbim despre organele aparatului digestiv cele mai afectate de cancere.

Cea mai mare greseala facuta de cei care sunt la dieta. Metoda prin care slabiti sanatos si eficient
Cea mai mare greseala facuta de cei care sunt la dieta. Metoda prin care slabiti sanatos si eficient
csid
Ce înseamnă comportamentul sexual la risc și la ce boli ne expunem
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos
"Telemeaua de Sibiu", produsă în sudul ţării sau chiar peste graniţă. Ce punem în realitate pe masă
Fostul fotbalist Ionel Dănciulescu, despre un stil de viaţă sănătos şi preferinţele culinare
csid
Motivul pentru care statul îndelung pe scaun, la calculator, ne afectează echilibrul