Nu abuzati de covrigei sau alune. Ce probleme va pot crea gustarile crocante
Va plac gustarile crocante? Incercati sa nu abuzati de covrigei sau alune. Aceasta pentru pot uza dintii. Iar in timp, varsta acestora va fi mai mare decat cea a posesorului.
Pe masura ce trece timpul, dintii se uzeaza. Dar acest fenomen natural este accelerat spre exemplu de obiceiul de a mesteca frecvent alimente crocante.
Dr. Oleg Gorea, medic primar dentist: "Sunt foarte dezvoltati muschii masticatori. De la supradezvoltarea muschilor incepe sa cedeze smaltul dintelui."
Deficientele de calciu, dar si bruxismul, adica scrasnitul dintilor in somn, au acelasi efect.
Dr. Oleg Gorea, medic primar dentist: "Cu timpul apar dureri la diversi agenti chimici, termici, nu poate pacientul sa bea apa sau sa manance ceva acru, piperat."
Medicul intervine prima oara asupra muschilor masticatori. Se injecteaza toxina botulinica si astfel muschii nu mai exercita forte mari asupra dintilor. In cazul bruxismului, pe timpul noptii se folosesc gutiere. Daca insa distrugerile sunt mari, dintii se devitalizeaza si au nevoie de lucrari. Fatele dentare sunt insa contraindicate.
Dr. Oleg Gorea, medic primar dentist: "Cand pacintul scrasneste din dinti, in momentul acela sunt zeci de forte masticatorii are merg pe orizontala, astfe practic desfac fateta respective."
Indiferent de natura lucrarii dentare, conteaza mult si metodele de sterilizare folosite de medic. Specialistii in medicina dentara va atrag atentia asupra catorva detalii.
Dr. Taner Chemal, medic primar dentist: "Contaminarea nu se refera doar la instrumentarul care intra in contact direct cu plaga fie dentala sau chirurgicala. Se face prin intermediul aerului, aminiti-va ca folosim instrumente rotative, care antreneaza aerosoli compusi din pacticule de apa, aer si bacterii."
Este motivul pentru care aveti dreptul sa solicitati medicului informatii despre toate metodele de sterilizare folosite.