Mancati soia daca vreti sa reduceti consumul de carne. Cu ce alimente poate fi combinata
Vreti sa reduceti consumul de carne? Atunci mancati soia, bogata in proteine de calitate. Insa trebuie combinata doar cu anumite alimente.
Ati redus consumul de carne, dar vreti sa ii simtiti consistenta? Atunci produsele din soia reprezinta alternativa ideala.
Condimentate corect, sunt gustoase si nu va furnizeaza niciun gram de colesterol. Sa vedem cele mai sanatoase optiuni.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Soia este o planta bogata in proteine, iar gustul sau se apropie de cel al carnii. Are de asemenea un continut bogat de fitoestrogeni, hormoni vegetali. Ea poate fi consumata dupa varsta de 3 ani.
Dr. Serban Damian, nutritionist: "In cantitati limitate, prezenta fitoestrogenilor din soia si din alte alimente nu pune probleme nici pentru copii si nici pentru oricine altcineva".
Pentru ca soia contine proteine de calitate, precum cele din carne sau branzeturi, trebuie consumata doar in anumite combinatii.
Dr. Serban Damian, nutritionist: "Poate sta foare bine acolo unde sta de obicei carnea sau unde stau branzeturile ca sursa de proteina, poate sa fie in combinatii de legume de orice fel, mancaruri gatite in care substituie foarte bine carnea".
Soia se prepara cu sus de rosii, cimbru si busuioc. Se pot face tocanite, sarmale, supe sau paste cu soia.
Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritive: "Dintre produsele de soia, poate fi consumat ca sursa de probiotice tofu obtinut din saramura si miso, o pasta fermentata din care se face o supa".
Soia a generat extrem de mult controverse din cauza variantelor modificate genetic. In Europa este limitata cultivarea semintelor de soia modificate genetic. Dar se accepta importuri mari din America de Sud, sub forma de furaje pentru animale.
Dr. Pavel Chirila, medic primar medicina interna: "Sigur ca produsele din soia pe care scrie bio trebuie sa fie nemodifiate genetic si sa speram ca asa si este, ca sa fim siguri ar trebui sa stam in fiecare zi sa facem analiza, dar atunci cadem intr-o obsesie".
Soia poate fi consumata de 2-3 ori pe saptamana, intr-o dieta diversificata.