Consumati plante antiinflamatoare pentru a scadea riscul de boli. Ce efecte au ghimbirul si salcia
Consumati plante antiinflamatoare pentru a scadea riscul unor boli grave. Ghimbirul ajuta pacientii cu astm, iar extractele de salcie pot combate durerile.
Consumati ghimbir daca aveti dificultati in timpul respiratiei. Medicii americani spun ca aceasta planta aromata poate ajuta pacientii cu astm.
Exista insa si alte plante recomandate ca adjuvante in tratamentul multor afectiuni. Aflam imediat cum functioneaza cateva dintre acestea.
Inflamatia apare in orice zona a corpului si poate avea cauze fizice, chimice, alergice. Initial, ajuta o leziune sa se vindece. Daca insa persista, poate fi terenul propice pentru aparitia bolilor grave, precum cancerul. Iar pentru a le preveni, specialistii recomanda antiinflamatoarele naturale.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "In natura, produsele nu sunt la fel de puternice ca cele obtinute prin sinteza, deci trebuie din start sa ne gandim ca orice produs natural nu va actiona la fel de rapid. Sunt mai bune pt ca nu dau reactii adverse si merg tinta pe zonele respective".
Ghimbirul este un antiinflamator natural puternic, care poate fi consumat si de catre persoanele alergice. Poate combate infectiile respiratorii si ajuta corpul inaintea unei interventii chirurgicale.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Se administreaza extract, tinctura, pudra de ghimbir, ceai, influzie de ghimbir sau ghimbir crud consumat ca atare in salate".
In salate, aceasta planta potenteaza gustul legumelor. Iar berea se poate face din ghimbir ras, lamaie si miere.
Iar daca vreti sa atenuati durerile articulare, musculare sau cele cauzate de menstruatie, mai luati in calcul un produs natural.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Pentru ca are si rol antialgic, adica scade durerea, cea mai potrivita asociere este cea cu salcia. Acidul salicilic a fost obtinut prin sectionarea si maruntirea scoartei de salcie".
Si medicii endocrinologi recomanda frecvent, impreuna cu tratamentele consacrate, ceaiul de sanziene, tot pentru efectul antiinflamator. Este folosit in tiroidita cronica autoimuna, dar si in tratamentul nodulilor tiroidieni.
Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "El poate fi asociat cu tratamentul alopat. Sau poate fi utilizat la pacientii care nu isi doresc acest tratament si la care tratamentul cu hormoni tiroidieni nu este imperios necesar, poate fi un tratament de lunga durata".
Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "Deci, repet, ceaiul de sanziene nu face minuni, nu face sa dispara nodulii tiroidieni, dar amelioreaza simptomele si da o stare de bine pacientului".
Calitati antiinflamatoare au toate vegetalele crescute in medii curate, fara ingrasaminte de sinteza.