Curele de detoxifiere cu medicamente sunt inutile. Cum pot afecta ficatul


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 10:01
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 07:38
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Colonul, ficatul şi rinichii - toate implicate în curăţenia pe care o face organismul uman zilnic - nu reţin toxine.O cură de detoxifiere menită pentru unul dintre aceste organe devine, aşadar, inutilă.

 

Mai mult, în cazul colonului, poate distruge populaţii largi de bacterii care ne menţin în stare bună de sănătate.

Toate posibilele chimicale, de care nu avem nevoie, intra în organismul uman prin respiraţie, prin piele, prin mâncare şi apă. Le numim, generic, toxine şi venim în contact cu ele permanent.

Tot permanent, celulele din ficat, la care ajunge tot sângele uman, fac o citire chimică a fiecărei chimicale.

După ce le citesc, asemenea oricărui computer, celulele din ficat le integrează în compartimente de distrugere. Ne explica un specialist în biologie moleculară:

Acad. Maya Simionescu, Instit. de biologie moleculară: "Un compamtiment mititel plin de enzime care digeră şi transformă tot ce nu-I trebuie celelei, o parte sunt excretate, o parte refolosite."

Aceste compartimente celulare transforma aşadar medicamentele, chimicalele din mâncare, din aer, în substanţe solubile în apă, care vor fi eliminate prin rinichi.

Un alt departament al fiecare celule hepatice e însărcinat cu reciclarea deşeurilor. Pentru că în natură totul de transforma şi nimic nu de pierde. Tocmai am descries detoxifierea din ficat.

Acad. Maya Simionescu: "Ficatul nu stochează toxine, ele trec prin ficat, prin intermediul sângelui şi ficatul detoxifică sângele, dar nu poţi să faci detoxifierea ficatului."

Curele de detoxifiere cu medicamente – e plină piaţa după câteva zile de sărbătoare culinară - NU au sens. Orice medicament va fi transformat, la rândul lui, de ficat. Deci vă puneţi ficatul şi mai mult la treabă.

Nici rinichiul şi nici colonul nu au nevoie de produse pentru detoxifiere. Nici aceste organe nu stochează toxine, în ciuda miturilor.

De asemenea, hrana exclusiv vegetariană, pe perioade prea lungi de timp NU face detoxifiere. În colon, există populaţii largi de bacterii care se ocupă cu fermentaţia alimentelor de origine vegetală.

Altele se ocupă cu putrefacţia produselor de origine animală.

Ori hrana exclusiv vegetală, luni de zile, nu face decât să destabilizeze aceste două tabere. Odată destabilizat, colonul NU funcţionează bine.

Acad. dr. Octavian Popescu: "Vegetarenii fac o presiune selectivă a microbiotei în semnul că favorizea devoltarea sau creştere proporţiei de microorganisme implicat în degradarea produselor vegetale."

După răsfăț alimentar, singurul ajutor real înseamnă mai puţină mâncare, dar din toate grupele alimentare. Şi mai multă apă. Şi aer curat, dacă aveţi posibilitatea. Şi evitaţi medicamentele inutile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!