CSID. De ce sunt fructele de mare o alegere excelentă din punct de vedere nutritiv

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2017 10:53
Categorie: CSID

Sunt sau nu fructele de mare un aliment de post? O întrebare la care ne este greu să răspundem...din punct de vedere biologic.

Ca să stați cu sufletul împăcat, măcar când sunt dezlegări la pește - și neapărat în afara postului - nu ratați o porție de astfel de delicatese.

Chiar și în cantități...infime. Am dat o fugă până la mare după o mână de...argumente nutritive!

Delicatele Marii Negre pleacă în grup, în acest sezon, spre Bulgaria. De acolo, mai departe, spre Asia. Romanii le găsesc, în varianta congelată, în pescării.

Marea Neagră se numește neagră pentru că este foarte rea, spun toți pescarii din zonă.Cân este furtună, toată plaja este plină cu rapane vii. Cantitatea de nutrienți dintr-o rapană vie echivalează cu un kilogram de carne de vită, deci merită să le culegeți!

Daca vă dați seama care mai sunt vii... Dacă nu, varianta congelată, direct de la sursă, este foarte sigura.

Dr. Șerban Damian, nutriționist: ”Ne gândim că sunt concentrate de vitamine, cu rol activ în organism, sunt varianta naturală și fără nici un fel de efect secundar al complexelor de vitamine și minerale”.

Le includem, însă, în rândul alimentelor de post? Părerile sunt împărțite. Cei care spun că fructele de mare se pot consuma ȘI în timpul postului argumentează prin lipsa de sânge și lipsa sacrificiului animal.

Cealaltă tabără le așează pe aceeași farfurie cu peștele. Doar când e dezlegare. Alegerea vă aparține, așadar!
Cert e că fructele de mare reprezintă o alegere excelentă din punct de vedere nutritiv.

Intr-o porție relativ mică, se înghesuie mai bine de 50 de nutrienți cunoscuți și necesari organismului uman zi de zi. Daca vă sperie prețul lor mare - iar aici chiar avem o problemă - cumpărați măcar două, trei bucăți.

E suficient pentru completarea nutrienților pe care îi căutați în timpul meselor zilnice.

Trei turiști, furioși că au dat 526 de euro pe o masă de prânz. Restaurant: Au mâncat 3,5 kg de fructe de mare
Trei turiști, furioși că au dat 526 de euro pe o masă de prânz. Restaurant: Au mâncat 3,5 kg de fructe de mare
medic
Călcâiul lui Ahile în rândul bărbaţilor: prostata. Analizele anuale care pot salva vieţi
Ce înseamnă pentru creier materiile multe, grele și puțin importante de la școală
Orice modificare privind sănătatea personală trebuie să vă trimită la medic
De ce trebuie să ne spălăm nasul cu bicarbonat
Metoda prin care ne putem păstra silueta și prelungi speranța de viață
Iulia Vântur, la CSID, despre viața din India: ”Munca la știri m-a ajutat în muzică”
dantura
Stomatologia modernă, solutia pentru cei care găseau drept scuză lipsa de timp ca să evite vizita la cabinet