Trei turiști, furioși că au dat 526 de euro pe o masă de prânz. Restaurant: Au mâncat 3,5 kg de fructe de mare
Trei turiști britanici acuză un restaurant din Veneția că i-a păcălit, calificându-l drept „oribil și dezgustător”, după ce li s-a cerut să plătească suma de 526 de euro pentru o masă de prânz.
În schimb, reprezentanții restaurantului se apără spunând că aceștia au consumat 3,5 kilograme de fucte de mare.
Luke Tang și părinții săi, originari din Birmingham, au mers să ia prânzul la Trattoria Casanova din renumita zonă San Marco, unde au comandat mai multe feluri de mâncare, pe care le-au împărțit. Ei au început cu un platou cu 20 de scoici, care costau 5.50 euro fiecare, apoi au mâncat spaghete cu caracatiță (14.50 euro), cartofi prăjiți (5.50 euo) și legume (7.50 euro).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După aceea, li s-a adus un platou cu pește la grătar, care includea pește, homar și fructe de mare proaspete, în valoare de 297 de euro, scire The Independent.
Potrivit turistului, nici el, și nici părinții săi nu au comandat scoicile sau platoul cu fructe de mare și pește, așa că au presupus că fac parte din cele comandate. Când le-a fost adusă nota de plată, în valoare de 526 de euro, li s-a explicat că aceea este valoarea felurilor de mâncare comandate.
Din acest motiv, Luke Tang i-a trimis o scrisoare primarului din Veneția, Luigi Brugnaro, în care și-a exprimat nemulțumirea.
„Nu mă aștept să mi se returneze banii, dar aș vrea să vă informez că un astfel de comportament afectează reputația Veneției. Ei au profitat de faptul că noi nu vorbim italiană”, a scris tânărul.
Reprezentanții restaurantului se apără: „Trei persoane au mâncat un platou de 3,5 kilograme de pește, la un restaurant din Piața San Marco cu 14 chelneri și care a fost renovat recent și care are standarde înalte”. Se plâng că o porție de spaghete costă 14.50 euro, o sticlă de cavernet 26,50 euro?”
Potrivit publicației britanice, Trattoria Casanova nu este singurul restaurant care face profit derutând turiștii. Astfel, mai mulți turiști s-au plâns că meniul nu afișează corect prețurile, astfel că sunt afișate prețuri pentru 100 de grame de produs, în loc de prețul pentru fiecare fel de mâncare.
Săptămâna trecută, un cuplu de turiști japonezi s-au plâns, după ce au plătit 120 de euro pentru o porție de spaghete cu homar, deși în meniu era afișat un preț de opt euro. Pe de altă parte, proprietarul se apără spunând că prețul era de opt euro pentru fiecare 100 de grame de produs. În meniu, această precizare apare, dar este trecută cu un scris mai mic, astfel că turiștii au consumat un homar de 1,5 kilograme. După ce niște localnici au intervenit, nota a fost cu 40% mai mică.