Trei turiști, furioși că au dat 526 de euro pe o masă de prânz. Restaurant: Au mâncat 3,5 kg de fructe de mare

Piata San Marco
Getty

Trei turiști britanici acuză un restaurant din Veneția că i-a păcălit, calificându-l drept „oribil și dezgustător”, după ce li s-a cerut să plătească suma de 526 de euro pentru o masă de prânz.

 În schimb, reprezentanții restaurantului se apără spunând că aceștia au consumat 3,5 kilograme de fucte de mare.

Luke Tang și părinții săi, originari din Birmingham, au mers să ia prânzul la Trattoria Casanova din renumita zonă San Marco, unde au comandat mai multe feluri de mâncare, pe care le-au împărțit. Ei au început cu un platou cu 20 de scoici, care costau 5.50 euro fiecare, apoi au mâncat spaghete cu caracatiță (14.50 euro), cartofi prăjiți (5.50 euo) și legume (7.50 euro).

După aceea, li s-a adus un platou cu pește la grătar, care includea pește, homar și fructe de mare proaspete, în valoare de 297 de euro, scire The Independent.

Potrivit turistului, nici el, și nici părinții săi nu au comandat scoicile sau platoul cu fructe de mare și pește, așa că au presupus că fac parte din cele comandate. Când le-a fost adusă nota de plată, în valoare de 526 de euro, li s-a explicat că aceea este valoarea felurilor de mâncare comandate.

Citește și
vaca in pizzerie Australia
Gest șocant. De ce atârnă de tavan o vacă într-o pizzerie din Australia
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Din acest motiv, Luke Tang i-a trimis o scrisoare primarului din Veneția, Luigi Brugnaro, în care și-a exprimat nemulțumirea.
„Nu mă aștept să mi se returneze banii, dar aș vrea să vă informez că un astfel de comportament afectează reputația Veneției. Ei au profitat de faptul că noi nu vorbim italiană”, a scris tânărul.

Reprezentanții restaurantului se apără: „Trei persoane au mâncat un platou de 3,5 kilograme de pește, la un restaurant din Piața San Marco cu 14 chelneri și care a fost renovat recent și care are standarde înalte”. Se plâng că o porție de spaghete costă 14.50 euro, o sticlă de cavernet 26,50 euro?”

Potrivit publicației britanice, Trattoria Casanova nu este singurul restaurant care face profit derutând turiștii. Astfel, mai mulți turiști s-au plâns că meniul nu afișează corect prețurile, astfel că sunt afișate prețuri pentru 100 de grame de produs, în loc de prețul pentru fiecare fel de mâncare.

Săptămâna trecută, un cuplu de turiști japonezi s-au plâns, după ce au plătit 120 de euro pentru o porție de spaghete cu homar, deși în meniu era afișat un preț de opt euro. Pe de altă parte, proprietarul se apără spunând că prețul era de opt euro pentru fiecare 100 de grame de produs. În meniu, această precizare apare, dar este trecută cu un scris mai mic, astfel că turiștii au consumat un homar de 1,5 kilograme. După ce niște localnici au intervenit, nota a fost cu 40% mai mică.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
The Indepedent: Angajații McDonald's au dezvăluit care sunt produsele pe care nu ar trebui să le comandați
The Indepedent: Angajații McDonald's au dezvăluit care sunt produsele pe care nu ar trebui să le comandați

Angajații McDonald's au dezvăluit care sunt produsele pe care nu ar trebui să le comandați în acest restaurant de tip fast-food, explicând și care sunt motivele.

Gest șocant. De ce atârnă de tavan o vacă într-o pizzerie din Australia
Gest șocant. De ce atârnă de tavan o vacă într-o pizzerie din Australia

O pizzerie australiană a provocat furia oamenilor din cauza metodei șocante prin care a ales să protesteze față de uciderea animalelor în scop industrial-alimentar.

Restaurantul unde o supă e 325 de dolari. Din ce ingrediente e făcută
Restaurantul unde o supă e 325 de dolari. Din ce ingrediente e făcută

325 de dolari pentru un bol cu supă. Este probabil cea mai scumpă supă din lume sau, în orice caz, printre cele mai scumpe.

Afacerile cu
Afacerile cu "street food", extrem de rentabile. Cât costă un restaurant pe roţi

Restaurantele pe roţi care apar pe la festivaluri, evenimente şi cluburi câştigă teren şi la noi în ţară. Sunt afaceri la început de drum, care exploatează curiozitatea gastronomică a romanului şi se dovedesc un pariu profitabil.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.