CSID. De ce este foarte important să consumăm probiotice, adică bacteriile vii din hrană

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2017 10:49
Categorie: CSID

Ați observat, probabil, că orice prescripție de antibiotice vine cu recomandarea de a completa tratamentul cu probiotice. Încercăm să luăm dintr-o pastilă sau câteva picături - în cazul copiilor mici - miliarde bune.

Vorbim totuși despre micro-organisme vii. Așa că întrebarea firească este...cum supraviețuiesc într-un blister de medicamente, la raft.

Mergem imediat în laborator pentru a caută răspunsuri. Și vorbim și despre utilitatea fructelor, a legumelor, a murăturilor care conțin fibre...în astfel de situatii.

Probiotice. Bacterii vii, nepericuloase, care odată ingerate se multiplică în interiorul organismul uman. Adică trăiesc! Dar, oare supraviețuiesc...și într-un blister, pe raft, la farmacie?

Am încercat să revitalizăm niște bacteriii dintr-un probiotic luat din farmacie. Nu am reușit. De multe ori aceste probiotice nu mai conțin niște bacterii vii, ci niște bacteriii moarte.

Accidentele vasculare la vârste tinere au o componentă genetică

Din păcate, probioticele nu prea sunt controlate, pentru că sunt suplimente alimentare și au alte norme decît produsele farmaceutice. Ajung în farmacii probiotice care nu mai sunt probiotice, conțin în cel mai bun caz bacterii inactive, care de obicei sunt moarte.

Orice tratament cu antibiotice are nevoie, ulterior de pro-biotice. Adică de bactarii vii care refac micro-organismele bune, pierdute din tubul digestive, odată cu administrarea tratamentului.

Dr. ing. Chirciu, producător medicamete uz veterinar: ”Sunt multe alimente bune cu probiotice și sunt cele mai sigure: iaurt făcut în casă, chefir, murături, varza acră. Sunt probiotice naturale care au sigur bacteriile necesare orgnismului.”

Consumati și borș proaspăt, iar murăturile să fie din surse diverse.

Acad. dr. Octavian Popescu, microbiolog: ”Dacă mâncăm murături, castraveciori de la bunica și după aceea de la o altă bunică, sunt gusturi diferite pentru că sunt specii diferite de bacterii care produc acidul lactic”.

Bacteriile bune, probioticele din hrană, luptă la propriu cu bacteriile producătoare de boli, pe care le ingerați oricum.

Cum ajută sistemul imunitar? Probioticele din hrană determină o producție sporită de citochine, specifice sistemului imunitar uman. Acestea pun stegulețe pe bacteriile periculoase. Le... marchează. Sunt, astfel, depistate ușor de alte celule imunitare, care le omoară.

Probioticele din hrană, adică bacteriile vii, întîlnesc în interiorul organismului uman tot pro-biotice. Fără ele nu există viață!

Un kilogram și jumătate de bacterii locuiesc împreună cu noi. Indiferent de ceea ce mâncăm, acestea sintetizează vitamina B6, vitamina B12 și vitamina K. Adică avem producatoarele de vitamine, și ele indispensabile vieții, la purtător!

Aceste micro-organime vii au nevoie de hrană. Consumă doar celuloză - adică fibre din cereale integrale, legume și fructe. Iată încă um motiv pentru care aveți nevoie zilnic de aceste alimente.

Pericolele intoxicației cu monoxid de carbon asupra organismului

Pericolele intoxicației cu monoxid de carbon asupra organismului

branula

Copiii ţin minte durerea şi ajung să se teamă de medici. Metodele moderne de anestezie

De ce nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm pufuleţi. Cum ajută creierul

Cum ne-au furat francezii şi bulgarii roşia "inimă de bou", creaţie românescă

Atacurile de panică se pot trata. Care sunt simptomele

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Mancare

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare