Consumati fructe mici si amarui din padure. Efectele lor miraculoase asupra organismului

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 21 Octombrie 2013 07:00
Data publicarii: Vineri 18 Octombrie 2013 07:26
Categorie: CSID

Consumati in aceasta perioada fructele mici si amarui din padure. Este vorba despre paducel, macese, merisor si catina. Sunt super alimente extrem de nutritive si pot fi strecurate in combinatii dulci, delicioase.

Macese, paducel, merisor, catina - iata fructe care se gasesc in padure in aceasta perioada. Contin cea mai mare doza de vitamina C din natura.

Dar gustul lor e greu de acceptat uneori. Iata cum puteti sa le consumati corect ca sa nu vi se para acre sau amare.

Plimbati-va in aer liber, in padure, daca aveti posibilitatea. Iar daca gasiti macese, catina, paducel, merisor nu ezitati sa strangeti o cantitate mare.

Dr. Catrinel Macovei, nutritionist: "Le putem incadra pe toate la categoria super alimente. Ce au in comun? Multa vitamina C, multa vitamina A, sub forma de betacaroten, iar culoarea rosie arata ca au si mult licopen".

Toti acesti antioxindanti sunt esentiali pentru protectia cardiovasculara. Sunt antiinflamatoare puternice, cu rol in preventia bolilor civilizatiei moderne. Un fruct de catina contine de 10 ori mai multa vitamina C decat portocala. Iar aciditatea lor incetineste digestia, ceea ce asigura o senzatie de satietate mai indelungata. Dar toate au un gust greu de acceptat pentru cele mai multe persoane. Iata cum trebuie sa procedati cu macesele.

Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Se scoate puful din interior si se consuma coaja, deci exteriorul fructului , numai ca pierdem o parte din subtantele nutritive".

In felul acesta, introduceti coaja intr-o salata de fructe mai dulce. De fapt, aceasta e regula – se consuma alaturi de fructe extreme de dulci sau in combinatie cu miere. Pot fi, de asemenea, uscate si pastrate toata iarna.

Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Pot fi rehidratate: se introduc in apa, in apa rece, nu in apar calda, si pot fi consummate ca atare".

Consumati-le si sub forma de gem. Prin fierbere, licopenul pe care il contin se asimileaza mai usor de catre organism. Tot timpul anului exista si alternativa polenului crud obtinut din paducel, merisor, catina, macese.

Cecilia Caragea, reprezentant magazin on-line: "Polenul crud trebuie pastrat la congelator. Daca nu e pastrat la congelator, rezista cateva zile. El nu isi modifica gustul, nu isi modifica culoare, dar si-a pierdut principile active si am cam dat banii de pomana".

Polenul crud se integreaza, de asemenea, in salate de fructe dulci, cum ar fi cele cu struguri sau prune.

George Buhnici si sotia merg la joaca in parc cu fetita lor, sambata, la “Ce se intampla, doctore?”
George Buhnici si sotia merg la joaca in parc cu fetita lor, sambata, la “Ce se intampla, doctore?”
Cum trebuie aleși ochelarii de soare
Cum trebuie aleși ochelarii de soare. Razele solare pot provoca leziuni grave
Când e recomandată operația de cataractă. Intervenția durează câteva minute
Actele motivaţionale generează de fapt hormoni de stres. Opinia psihologilor
Cum putem preveni osteoporoza înainte de a ajunge la menopauză
Odihna, scut împotriva bolilor. Cum ne refacem după perioadele de muncă până la epuizare
Stilul de viață al lui Cristi Minculescu, la 10 ani de la transplantul de ficat
CSID sarcina
Metoda rapidă de detectare a sarcinii, acasă. Dispozitive și gadgeturi medicale pentru sănătatea femeii