Cea mai buna dieta: produse de origine animala combinate cu legume bogate in apa. Care e cea mai buna alegere in acest sezon

Ultima actualizare: 22-09-2014 07:01

Cum slabiti cel mai usor? Combinati orice produs de origine animala cu legume crude, bogate in apa. Aveti din plin, in acest sezon, ardei. Iar culorile diferite sunt un alt avantaj.

Se numeste capsaicina si se afla din abundenta in ardeiul rosu, pe care e indicat sa-l consumati in toate combinatiile. Ce face aceasta substanta? Va ajuta sa slabiti, indiferent de dieta pe care o urmati.

Vreti o doza mare de vitamina C? Nu va ganditi imediat la portocale sau lamai. In aceasta perioada, aveti la indemina toate tipurile de ardei. Contin catitati uriase dintr-un antioxidant puternic. De altfel, vitamina C a fost sintetizata prima oara din… ardei.

Spre exemplu, langa o felie de carne, mai multe feluri de ardei crud inseamna ca ati decoperit combinatia perfecta. Ardeiul rosu in special, fie ca e iute sau nu, contine cantitati mari de capsaicina. Este o substanta care amplifica metabolismul bazal. Cu alte cuvinte, va ajuta sa consumati rapid caloriile ingerate. Un studiu recent arata ca aceasta substanta activa contribuie la reglarea zaharului din sange, pentru ca incetineste absorbtia carbohidratilor.

Alaturi de pigmentul rosu si verdele sau galbenul au valoare nutritiva. Pigmentii sunt, de fapt, flavoinoizi. Acestia protejeaza structura celulelor de substante toxice. Iar impreuna cu vitamina C, continuta de asemenea in cantitate mare, mentin vasele de sange in stare perfecta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO