Ungaria isi consolideaza gardul antimigratie la frontiera cu Serbia. Decizia care a alertat autoritatile de la Budapesta

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01
gard Ungaria

Ungaria a inceput sa-si consolideze bariera impotriva migrantilor la frontiera cu Serbia, din cauza unei cresteri a numarului de refugiati, in urma inchiderii taberei de la Idomeni de catre autoritatile elene, a anuntat luni un oficial guvernamental.

"In urma desfiintarii taberei de refugiati de la Idomeni, saptamana trecuta, numarul refugiatilor care incearca sa traverseze bariera ungara a crescut", a declarat György Bakondi, un oficial de la Ministerul de Interne insarcinat cu lupta impotriva migrantilor clandestini, relateaza News.ro.

Astfel, o "consolidare a barierei a fost lansata acolo unde sarma ghimpata era considerata anterior suficienta", a declarat Bakondi pentru postul Kossuth.

"Procedam la instalarea unor bariere permanente", a subliniat el.

Potrivit lui Bakondi, numarul traversarilor ilegale ale barierei a crescut de la 70-90 pe zi la 100-150 dupa ce Atena a inchis, la jumatatea saptamanii trecute, tabara improvizata de la Idomeni, unde peste 8.200 de refugiati asteptau sa treaca in Macedonia.

Intre 200 si 250 de migranti asteptau luni de partea sarba a frontierei cu Ungaria sa intre pe teritoriul ungar, a declarat el.

Ungaria, una dintre principalele tari de tranzit, vara trecuta, a migrantilor care doreau sa ajunga in vestul Europei, a ridicat in septembrie o bariera de sarma ghimpata, cu o lungime de 175 de kilometri, la frontiera cu Serbia, iar in octombrie si la frontiera cu Croatia.

Budapesta a amenintat in mai multe rinduri ca va ridica un gard de sarma ghimpata si la frontiera cu Romania si a marcat locul pe unde ar putea sa treaca aceasta bariera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO