Circa 250 de migranti ar fi murit inecati in largul Libiei. In urma lor au fost gasite doar cinci cadavre si doua barci

Ultima actualizare: 26-03-2017 07:14
barca scufundata

Peste 200 de migranti s-ar fi inecat dupa ce barcile in care se aflau s-ar fi scufundat in largul coastei Libiei, a anuntat o organizatie caritabila spaniola, citata de BBC News.

Proactiva Open Arms a anuntat ca a recuperat deocamdata cinci cadavre care pluteau in apropiere de doua barci rasturnate, fiecare cu o capacitate de peste 100 de persoane, relateaza News.ro.

O reprezentanta a organizatiei, Laura Lanuza, a declarat ca cele cinci victime recuperate erau tineri care s-ar fi inecat.

Ea a explicat ca Proactiva se teme ca cel putin 240 de migranti ar fi murit, pentru ca barcile sunt adesea supraincarcate de traficantii de persoane.

"Am adus la bord cinci cadavre recuperate din mare, dar pe nimeni in viata", a anuntat organizatia pe Facebook. "Este o trezire dura la realitate in legatura cu suferinta de aici, care este invizibila in Europa", a adaugat Proactiva Open Arms.

Un purtator de cuvant al Pazei de Coasta italiene, care coordoneaza eforturile de salvare in zona, a confirmat cinci decese.

Cel putin 5.000 de oameni s-au inecat anul trecut, incercand sa ajunga in Europa traversand Marea Mediterana.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO