Un imigrant ilegal acuzat de viol a primit despagubiri mai mari decat victima sa. De ce nu a putut fi trimis in tara sa

Ultima actualizare: 14-04-2017 06:57
justitie

Decizie controversata a Curtii Supreme de la Londra in cazul unui imigrant ilegal ajuns in Anglia in 2005.

Un imigrant ilegal ce a fost inchis pentru tentativa de viol, a primit 27.000 de lire (140.000 RON) despagubire dupa ce a fost retinut peste termen in inchisoare. Bashar Abdulla Qarani, in varsta de 36 de ani, a ajuns ilegal in Marea Britanie in 2005 si a fost arestat de mai multe ori pentru furt si posesie de arme albe.

Barbatului i s-a permis totusi sa ramana in Regatul Unit si a fost condamnat in 2002, in Tara Galilor, la 4 ani de inchisoare pentru tentativa de viol. Nu avea asupra sa acte de identitate dupa care sa fie identificat, motiv pentru care autoritatile nu l-au putut trimite inapoi in tara de origine.

Bashar a executat doar doi ani de inchisoare fiind eliberat conditionat dupa care, la scurt timp, a fost din nou retinut de teama ca va scapa – in mod abuziv, au decis magistratii.

Judecatorii Curtii Supreme au luat la cunostinta antecedentele omului, dar au decis ca nu justificau retinerea ilegala a acestuia timp de 11 luni. Magistratii i-a acordat 27.000 de lire daune, dar au decis si ca urmeaza ca Bashar sa fie deportat.

Nu se stie daca femeie pe care a atacat-o barbatul ar fi primit vreo compensatie dar conform reglementarilor in vigoare, femeia nu ar fi primit mai mult de 7.500 de lire (39.600 RON) ceea ce inseamna ca atacatorul a primit cu 20.000 de lire mai mult decat victima sa.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO