Sofer roman de TIR, implicat intr-un incident legat de traficul de refugiati in Franta. A fost nevoie de interventia politiei

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07
refugiat la Calais

O benzinarie din nordul Frantei a fost scena unui incident violent, dupa ce autoritatile au incercat sa retina un sofer roman.

Barbatul, in varsta de 60 de ani, ar fi fost la limita comei alcoolice, relateaza France 3. Pompierii din Calais, oras in apropierea caruia a avut loc incidentul, au fost chemati sa intervina de personalul benzinariei unde se gasea soferul de TIR roman.

La sosirea lor, insa, un tanar refugiat sirian de 17 ani, cu fata plina de sange, s-a aruncat in masina salvatorilor, urmarit de aproximativ 70 de imigranti. Acestia le-au cerut pompierilor sa li-l predea pe tanar, apoi i-au amenintat. A fost nevoie de interventia politiei pentru a readuce calmul.

Tanarul, care prezenta numeroase plagi la nivelul fetei, dar si al toracelui, a fost apoi transportat la spitalul din Calais, la fel si soferul de TIR roman, a carui implicare in acest caz nu e sigura. Sirianul a sustinut ca ar ca fi traficant de persoane, dar anchetatorii presupun ca se temea pentru viata sa si spera ca astfel va fi luat de politie.

In zona Calais au fost inregistrate in ultima perioada mai multe incidente legate de traficul de persoane, implicand soferi romani si refugiati din Africa sau din Orientul Mijlociu care incearca sa ajunga in Marea Britanie prin Eurotunel. Una dintre cele mai importante firme de transport de aici, RDV, foloseste in principal soferi din Romania.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO