Mihaela Bilic: „Bobul de cacao și cafea sunt un miracol pe pământ. Consumul de cafea ne protejează de maladiile degenerative”

×
Codul embed a fost copiat

„Nu se face cancer de la carne şi nu se vindecă cancerul prin alimentaţie vegetariană.”

Aceasta este concluzia medicului nutriţionist Mihaela Bilic, invitata noului episod Cafea cu visuri, ale cărei sfaturi au fost urmate de multe vedete din România care şi-au recăpătat cu ajutorul ei silueta şi sănătatea.

MIHAELA BILIC: „Dragii mei... sub nicio formă nu trageţi genul ăsta de concluzie. Cancerul este o multiplicare haotică de celule. Nu ştim cauza cancerului, nu ştim cauza diabetului, nu este de la mâncare. Nu se face diabet de la prea mult zahăr. Poţi să mânaci zahăr la nesfârşit, dacă ai un pancreas care funcţionează, n-o să faci niciodată diabet. Paradoxul e că cine-i gras, nu-i nesimţit, ci este foarte simţit, adică este mai degrabă o hipersensibilitate. Eşti sensibil la vorbele celorlalţi, la micile disconforturi din viaţa de zi cu zi şi atunci tu compensezi cu mâncare. Ca să nu mai simţi, să nu te mai doară totul, mănânci. Nu ne îmbolnăvim de la mâncare. Nimeni nu vorbeşte de stres. Stresul nu-l putem măsura, nu ne iese în analize şi n-avem tratament pentru el... Hai să ne mai întrebăm şi ce aer respirăm, până la mâncarea pe care o mâncăm.”

OANA ANDONI: „Câte cafele pe zi e sănătos să bem?”

MIHAELA BILIC: „Trei, minim, ca să ne facă bine. Trei, cinci cafele. Eu nu reuşesc să beau suficientă cafea... bobul de cacao şi bobul de cafea sunt miracol pe pământ. Consumul de cafea de-a lungul vieţii te protejează de toate maladiile degenerative, neuronale, de Alzheimer, de Parkinson, de belele alea... tocmai pentru că ai băut cafea şi celula nervoasă a stat trează.”

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Invitata Oanei Andoni a mai subliniat că: „N-avem cum să fim vegetarieni, că aşa a hotărât natura... nu că suntem noi imorali şi lipsiţi de etică şi compasiune pentru animale. Noi nu trebuie să dezvoltăm relaţii afective cu animalele pe care le mâncăm. Nu le ţinem în casă, le dăm nume, ne jucăm cu ele şi pe urmă le omorâm şi le mâncăm, că nu se face aşa.”

Dr. Mihaela Bilic este un călător atipic, care nu-şi alege vacanţă după ghidurile turistice, ci preferă să aleagă cu inima, în dorinţa de a descoperi gusturi noi, rafinate, destinaţii inedite, cu o poveste în spate, cu oameni primitori şi interesanţi.

MIHAELA BILIC: „Eu n-am fost genul cu muzeele şi cu obiectivele culturale, nici genul care să-şi facă poze şi să bifeze o listă cu locuri în care trebuie să fii, ci mai degrabă am plecat după mâncare şi să descopăr locuri şi experienţe.”

OANA ANDONI: „În general, călătoreşti singură?”

MIHAELA BILIC: „Mult de tot, pentru că ritmul meu sau preferinţele mele nu se potrivesc neapărat... în cuplu este foarte greu să ai aceleaşi gusturi sau poate nu am găsit partenerul de călătorie care să fie exact pe profilul meu şi, plus, îmi place să fiu spontană.”

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic stomatolog pe social media: „E o experienţă foarte faină să pleci 6 luni în vacanță”
Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic stomatolog pe social media: „E o experienţă foarte faină să pleci 6 luni în vacanță”

„E o experienţă foarte faină să pleci şase luni în vacanţă”, a declarat Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic stomatolog pe social media, invitata Oanei Andoni în episodul 20 la Cafea cu visuri.

În staţiunea miliardarilor Courchevel, „anul acesta au fost mai mulţi români ca niciodată, zici că erai pe pârtie la Braşov”
În staţiunea miliardarilor Courchevel, „anul acesta au fost mai mulţi români ca niciodată, zici că erai pe pârtie la Braşov”

Lidia Buble obişnuieşte să meargă în vacanţe exclusiviste, mai puţin accesibile oamenilor de rând, precum: Saint-Tropez, Courchevel, Sri Lanka.

Andra și Andrei Dodite, la ”Cafea cu visuri”: ,,În Maldive am rămas surprinși că am găsit cazare… cu 40 euro pe noapte”
Andra și Andrei Dodite, la ”Cafea cu visuri”: ,,În Maldive am rămas surprinși că am găsit cazare… cu 40 euro pe noapte”

Când zici “Aer de vacanță”, mulți se gândesc la Maldive pentru că soții Andra și Andrei Dodite au găsit și promovat soluții accesibile pentru un sejur în aceste insule superbe, demonstrând că destinațiile exotice nu sunt doar pentru oamenii cu bani.  

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.