Au mai ramas 4 zile pana la momentul prezis acum 4.000 de ani

Dată publicare: 25-12-2011 12:41
Dată actualizare: 19-09-2012 18:46


fata citind

S-a vorbit despre asta mai mult decat despre orice altceva. Pe internet si in industria cinematografica, subiectul a fost si este o permanenta sursa de inspiratie.

Omenirea intra in Anul Apocalipsei - asa a fost numit 2012, an pana la care au mai ramas foarte putine momente. In pragul sau, oamenii isi pun diverse intrebari si chiar daca nu sunt prea multi cei care cred cu adevarat in Sfarsitul Lumii, exista persoane tematoare, care au tresariri atunci cand vine vorba despre asa ceva.

In urma cu o luna, arheologii mexicani anuntau ca o noua inscriptie gasita recent sustine vechea profetie mayasa, potrivit careia lumea se va sfarsi in 2012.

Cine a prezis Apocalipsa si cand?

Calendarul mayas, creat in urma cu 4.000 de ani, s-a dovedit unul dintre cele mai exacte din istorie. El se incheie insa, in mod misterios, in 2012, iar multi cred ca asta anunta Apocalipsa.

Savantii din diverse domenii au respins totusi ideea unei catastrofe globale, capabila sa distruga planeta sau civilizatia umana.

Iata motivul pentru care NU o sa crezi in apocalipsa nici daca o s-o vezi cu ochii tai

 

Arheologii au gasit de-a lungul timpului o serie de calendare mayase inscriptionate, in mai multe locuri din Mexic si Guatemala. 

Toate insa, se opresc in mod inexplicabil in 2012. Insa la Coba, la 172 de kilometri de Cancun, mai exista un detaliu interesant: data este urmata de cuvantul mayas care inseamna "sfarsit". Printre arheologi, parerile sunt impartite.

Unii spun ca ar fi vorba de sfarsitul unei epoci si inceputul alteia. Altii, ca hieroglifele s-au deteriorat in timp si ar putea avea cu totul alt inteles. Un cercetator care studiaza de o viata vechile civilizatii mexicane, pe nume Don alfredo Gonzales, nu crede ca profetia mayasa se refera la sfarsitul lumii, ci poate la o noua aliniere a planetelor.

Faptul ca alte profetii despre sfarsitul lumii nu s-au adeverit, e fara importanta pentru adeptii acestei interpretari.

VEZI cand a fost "prima Apocalipsa" si de cate ori trebuia sa vina SFARSITUL lumii pana acum

Fiind unul dintre cele mai misterioase elemente "mostenite” de la civilizatia maya, secretele calendarului nu au fost descifrate in totalitate. Tocmai de aceea au rasarit si zvonurile privitoare la sfarsitul lumii.

Anul acesta, un pastor american a isterizat o lume intreaga anuntand ca la 21 mai va veni Ziua Judecatii. Din afacerea publictara de 120 de milioane de dolari si oamenii care chiar au crezut in profetia lui a ramas o certitudine: sfarsitul lumii nu a venit inca.

Bussinessul sfarsitului lumii.120 de mil dolari ca sa promovezi Apocalipsa

Ultima teorie. Judecata de Apoi vine pe 21 mai. Afla la ce ora in Romania

Citeste mai jos cateva dintre teoriile care au fost dezvoltate pe seama datei la care va veni Apocalipsa sau lumea se va sfarsi:

Cercetatorii mexicani: Profetiile maya nu prevad sfarsitul lumii in 2012

Sfarsitul lumii nu vine pe 21 decembrie 2012. O noua teorie

Ce va veni de hac omenirii? Afla teoriile controversate despre Apocalipsa

Sfarsitul lumii vine in 2016! Asa a prezis Nostradamus

Vezi si alte subiecte:

Cea mai tare surpriza de Craciun! 1.200.000 de oameni s-au uitat la “Sexy Santa”

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO