Bussinessul sfarsitului lumii.120 de mil dolari ca sa promovezi Apocalipsa

Harold Camping

La 89 de ani, predicatorul american Harold Camping se poate mandri ca a reusit sa dea o lume intreaga peste cap. Pe langa faptul ca starneste isterie, se poate spune ca si-a aranjat material pe viata familia. Daca membrii supravietuiesc Apocalipsei.

Totul a pornit in urma cu mai multi ani, cand Harold Camping a avut o revelatie despre sosirea pe Pamant a Mantuitorului. De atunci, a inceput sa aprofundeze problema.

Primele afaceri ale lui Camping au fost in domeniul constructiilor, inainte de a fonda firma non-profit Family Station Inc, in 1958. Trei ani mai tarziu, incepea sa realizeze emisiunea Open Forum, programul live care l-a facut celebru.

In fiecare zi, fostul inginer le vorbeste adeptilor sai prin intermediul postului sau de radio, Family Radio Network, fondat pe baza donatiilor. Iar oamenii au fost atat de generosi, incat reteaua are 66 de statii, care valoreaza undeva, intre 72 de milioane de dolari, in 2009, si 120 de milioane de dolari, azi.

Buzunarele celor care cred in teoria lui Camping au fost atat de adanci, incat au pornit o campanie de publicitate in intreaga lume. Peste 2.000 de bannere au fost instalate, pline de slogane precum "Suflati in trompete, atentionati lumea!". Emisunile radio sunt transmise pana in Africa de Sud, Rusia si Turcia.

Citește și
Luna Plina, Super Luna
Sfarsitul lumii, in varianta din Biblie: Va fi cutremur mare, Luna se va face rosie
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Impozitele catre stat pe care le-a platit Camping arata ca a strans peste 100 de milioane de dolari in ultimii 7 ani. Aici nu sunt incluse donatiile din partea ascultatorilor radio. Totusi, Camping spune ca nu a avut niciodata in vedere sa faca avere, ci sa raspandeasca mesajul si sa salveze cat mai multi oameni posibil.

"Cand va veni Ziua Judecatii, daca cineva e miliardar, cum va putea sa ia banii cu el? Daca vom mai avea bani, vor fi toti distrusi, pentru ca vom trai Ziua Judecatii. Banii nu sunt importanti deloc. Sunt doar un vehicul pentru a raspandi judecata si un vehicul al Domnului. N-am luat niciun banut de la Family Radio. Multi evanghelisti s-au imbogatit, dar eu si sotia traim foarte modest. Nu vorbesc despre bani. Nu le spunem niciodata oamenilor ce sa faca cu banii, este ceva intre ei si Dumnezeu", explica Harold Camping.

Si, in caz ca cineva se intreba, Family Radio nu are nicio intentie sa doneze banii inainte de 21 mai 2011.

Ultima teorie. Judecata de Apoi vine pe 21 mai. Afla la ce ora in Romania
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cum va arata lumea in 2020? 10 minuni care ne vor schimba viata
Cum va arata lumea in 2020? 10 minuni care ne vor schimba viata

Cum va arata planeta peste zeci de ani? E una din intrebarile la care cei ce nu cred in sfarsitul lumii spera sa gaseasca un raspuns. Cu siguranta imaginile din filmele SF vor fi foarte aproape de realitate, spun specialistii.

Sfarsitul lumii, in varianta din Biblie: Va fi cutremur mare, Luna se va face rosie
Sfarsitul lumii, in varianta din Biblie: Va fi cutremur mare, Luna se va face rosie

Super Luna anuntata de astrologi astazi agita spiritele si creeaza noi teorii ale conspiratiei, dar si motive pentru a crede in Apocalipsa si in iminenta sa. Asculta parerea parintelui Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Speriati de Apocalipsa, mai multi italieni s-au baricadat in
Speriati de Apocalipsa, mai multi italieni s-au baricadat in "Arca lui Noe"

Speriati de dezastrele naturale care s-au abatut in ultima perioada asupra planetei noastre, 38 de familii de italieni au renuntat la confortul caselor lor si s-au refugiat in "Arca lui Noe" - un cartier-buncar din Yucatan, Mexic.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.