Ultima teorie. Judecata de Apoi vine pe 21 mai. Afla la ce ora in Romania

Dată publicare: 19-05-2011 11:15
Dată actualizare: 31-10-2012 20:39


Tsunami

Harold Camping e un predicator din Oakland, California care e absolut sigur de a doua venire pe lume a Mantuitorului. Americanul spune ca pe 21 mai, in jurul orei 18, 2% din populatia lumii va fi imediat trimisa in Rai. Restul vom ajunge direct in Iad.

Potrivit previziunilor sale, Ziua Judecatii ar putea sa ajunga in Romania abia pe 22 mai, la 4 dimineata.

Dragonul albastru din Portugalia

Le-a fost usor unora sa spuna ca e inca un nebun care prevesteste Apocalipsa. Numai ca presa din America si opinia publica au preluat rapid predictiile lui Camping, asa ca a devenit imposibil ca acesta sa mai fie ignorat.

Bancuri romanesti spuse de sudanezi. VIDEO

In fiecare zi, fostul inginer, care are acum 89 de ani, le vorbeste adeptilor sai prin intermediul postului sau de radio, Family Radio Network, fondat pe baza donatiilor. Iar oamenii au fost atat de generosi, incat reteaua are 66 de statii, care valoreaza in jur de 120 de milioane de dolari. Iar buzunarele celor care cred in teoria lui Camping au fost atat de adanci, incat au pornit o campanie de publicitate in America. Peste 2.000 de bannere au fost instalate, pline de slogane precum "Suflati in trompete, atentionati lumea!".

Explozie in lac. A provocat un tsunami devastator. VIDEO

"Nu vorbim despre un bal sau o casatorie sau absolvirea liceului. Vorbim despre sfarsitul lumii, despre a fi mort pentru eternitate sau despre a fi viu pe eternitate", explica Camping, ale carui emisuni radio sunt transmise pana in Africa de Sud, Rusia si Turcia.

Cum a ajuns Camping la concluziile lui

Dupa 70 de ani de studiu al Bibliei, predicatorul sustine ca a dezvoltat un sistem care foloseste matematica pentru a descifra profetiile ascunse in ea. El a calculat data de 21 mai, pentru ca atunci se implinesc exact 722.500 de zile de la 1 aprilie 33, ziua si anul in care se crede ca a fost crucificat Iisus. Iar numarul 722.500 este important pentru ca se obtine multiplicand numerele sfinte 5, 10 si 17. "Cand am aflat asta, va spun, am innebunit", a explicat el.

Evenimentele recente, precum cutremurele din Japonia, Noua Zeelanda si Haiti au fost doar semne, sustine Camping. "Toate furturile si minciunile si perversiunile sexuale care se petrec in societate ne soun ceva. La fel ca si miscarea gay. A fost trimisa de Dumnezeu ca un semn al sfarsitului", adauga el.

A doua previziune. De ce a gresit Camping prima data

Ar fi insa o problema. Pentru ca nu e prima oara cand predicatorul vorbeste despre a doua venire a lui Iisus. Pe 6 septembrie 1994, sute de adepti ai lui s-au strans intr-o sala din Alameda, asteptand intoarcerea lui Hristos. "Pe vremea aceea, nu cercetasem foarte bine o parte din Biblie. Dar acum avem sansa unor studii aprofundate si Dumnezeu ne-a dat dovezi de netagaduit ca se va intampla", se explica americanul.

Printre cei pe care Camping i-a convins se afla si Adam Larsen, un american de 32 de ani din Kansas, care si-a lasat slujba ca sa devina "ambasador" al teoriei. El propovaduieste sfarsitul lumii din microbuzele speciale, care strabat America.
 


Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO