Ce va veni de hac omenirii? Afla teoriile controversate despre Apocalipsa

aliniere

Eruptia unui super vulcan, exploziile solare sau pandemia? Ce ar putea cauza sfarsitul lumii? Afla mai multe din topul privind cateva dintre teoriile controversate, lansate de diversi cercetatori, legate de Apocalipsa.

Super vulcanii – ne asteapta curand o eruptie gigantica?

Controversata este teoria potrivit careia un super vulcan va erupe in jurul anului 2012. Specialisitii vorbesc despre posibilitatea ca Yellowstone, super vulcanul situat in SUA, sa erupa in viitorul apropiat, mai ales ca da semne in acest sens. Acesta a erupt ultima data in urma cu 640.000 de ani. Daca tragedia s-ar produce, atunci jumatate din teritoriul Americii ar disparea.

O alta consecinta ar viza schimbari climatice majore. Reziduurile de cenusa vulcanica din atmosfera vor distruge agricultura in intreaga lume si vor cauza foamete pe Terra. Acest super vulcan ar putea emite peste doua milioane de tone de acid sulfuric, ceea ce ar fi echivalentul unei ierni nucleare. Exista 500 de vulcani activi, insa nu se poate estima exact cati intra in categoria super vulcanilor. Dupa unii autori ultima explozie a unui asemenea vulcan, Toba din Indonezia, s-a produs acum circa 74000 de ani.

In general, in categoria super vulcanilor apar nume precum Yellowstone din SUA, Toba din Indonezia, Siberian Traps din Rusia, Long Valley California, Valle Grande din New Mexico, Taupo din Noua Zeelanda sau Aira din Japonia. Intr-un asa vulcan, magma este blocata si nu poate ajunge la suprafata. Zona din adancime, unde se acumuleaza magma, devine tot mai mare. In final, aceasta din urma incepe sa urce spre suprafata, presiunea acumulata devine foarte mare si intreaga suprafata de deasupra camerei magmei este aruncata in aer de o explozie gigantica. Volumul de magma eliminata in urma eruptiei este in general mai mare de 500 kilometri cubi.

Citește și
Oras incalzire globala
Incalzirea globala nu va distruge omenirea, ci o va reinventa
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă

Furtunile solare aduc prapadul pe Pamant in 2012-2013?

Oamenii de stiinta avertizeaza ca o posibila explozie solara ar putea avea loc in 2012 sau 2013. Potrivit astronomilor de la NASA, unda de soc care ar urma sa loveasca Pamantul va avea forta a 100 de milioane de bombe cu hidrogen. Cele mai afectate vor fi retelele de electricitate si comunicatiile, cu pagube de o valoare nemaintalnita. O explozie solara are loc atunci cand energia magnetica a crescut in atmosfera solara fiind astfel nevoie sa se elibereze intr-un fel. Cantitatea de energie pe care o emana este egala cu 100 de bombe cu hidrogen, care ar exploda in acelasi timp, sau cu 10 milioane de eruptii vulcanice. Frecventa exploziilor solare variaza de la cateva pe zi, la mai putin de una intr-o saptamana in perioadele "tacute" ale Soarelui.

Pandemia va nenoroci lumea?

Apocalipsa poate fi cauzata si de pandemie, este o alta teorie controversata care anunta sfaristul. Se crede ca un virus puternic s-ar putea raspandi si cauza decesul multor persoane. Dupa ce gripa porcina si cea aviara au facut victime in toata lumea, acum se crede ca urmeaza ceva si mai puternic.

Apocalipsa lui Ioan - cartea care descrie sfarsitul in simboluri

Apocalipsa lui Ioan, ultima carte din Noul Testament, face referire la cauzele sfarsitului lumii. Cutremure, epidemii, incendii si alte calamitati se vor abate asupra omului, potrivit previziunilor din carte. Dupa trei asemenea catastrofe, Anticristul va domina aceasta lume, pentru ca dupa o perioada de timp fortele raului sa fie invinse de cele ale binelui. Altfel spus, cartea Apocalipsei propavaduieste victoria binelui si implicit a lui Hristos. Interpretarile futuriste ale simbolurilor din aceasta carte prezic o inviere a mortilor si o rapire la cer a celor vii, in care toti crestinii adevarati si cei care nu au atins varsta responsabilitatii sunt adusi la Hristos in vremea in care Imparatia lui Dumnezeu va veni pe Pamant.

Alinierea galactica

O alta teorie despre Apocalipsa se bazeaza pe scenariul alinierii galactice a Pamantului si a Soarelui cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee , eveniment ce ar urma sa aiba loc tot in 2012, pe 21 decembrie. Se spune ca atunci cand Soarele si Pamantul se aliniaza cu centrul galaxiei noastre, astrul va fi lovit de un "suflu gravitational" din gaura neagra. Efectul… Pamantul ar putea fi lovit de o explozie solara extrem de puternica.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Kylian Mbappe a primit o ofertă mult mai bună: 700 de milioane de euro!
NEWS ALERT Kylian Mbappe a primit o ofertă mult mai bună: 700 de milioane de euro!
Citește și...
Imagini infricosatoare! Apocalipsa pare sa fi venit pe Pamant
Imagini infricosatoare! Apocalipsa pare sa fi venit pe Pamant

De la tornade uriase, la uragane, Mama Natura pare sa se razbune, iar printre cei care au de suferit sunt si oamenii, care de cele mai multe ori sunt cei care provoaca asemenea dezastre naturale.

Incalzirea globala nu va distruge omenirea, ci o va reinventa
Incalzirea globala nu va distruge omenirea, ci o va reinventa

Incalzirea globala este sinonima cu apocalipsa pentru multi. Insa potrivit cartii numita Climatopolis, scrisa si publicata recent de catre economistul Matthew Kahn de la UCLA, schimbarea climei nu va distruge Planeta, ci doar o va schimba fundamental.

Orasul buncar. Construit de bogatasii care asteapta Apocalipsa
Orasul buncar. Construit de bogatasii care asteapta Apocalipsa

Psihoza Apocalipsei pune stapanire pe tot mai multi oameni. In mod cert pe cateva zeci de italieni bogati care - convinsi ca sfarsitul lumii este aproape - si-ar fi construit un orasel antiatomic in Peninsula Yucatan.

Recomandări
O treime dintre spitale sunt la un pas de colaps din cauza lipsei de finanțare. Pacienții își cumpără singuri medicamente
O treime dintre spitale sunt la un pas de colaps din cauza lipsei de finanțare. Pacienții își cumpără singuri medicamente

O treime dintre spitalele României sunt la un pas de blocaj. Au conturile blocate și datorii de milioane de lei, iar din această cauză pacienții își cumpără singuri medicamentele.

Coșul de consum pentru un trai minim decent este în 2024 cu 40% mai scump decât în urmă cu trei ani
Coșul de consum pentru un trai minim decent este în 2024 cu 40% mai scump decât în urmă cu trei ani

Trăim vremuri complicate, iar o familie cu doi copii a ajuns să dea cu 40% mai mult pentru a avea un trai decent față de anul 2020.

Experiment. Cât de puțini bani încasează statul român din pensiunile turistice, pentru că ignoră evaziunea fiscală de acolo
Experiment. Cât de puțini bani încasează statul român din pensiunile turistice, pentru că ignoră evaziunea fiscală de acolo

Întrebarea "cu factură sau fără" a devenit regulă în România. Țara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul evaziune fiscală și pe ultimul la colectarea de taxe. Se vede cel mai bine în turism.