Sfarsitul lumii vine in 2016! Asa a prezis Nostradamus

Ultima actualizare: 11-10-2012 04:50
Pamantul

Acceleratorul de particule de la Geneva ar fi de vina pentru Apocalipsa, daca ne luam dupa cei care spun ca celebrul Nostradamus ar fi prezis aparitia in Europa a unui "arc satanic al furiei", care va avea consecinte dezastruoase pentru tot globul.

Oare profetia are de-aface cu acceleratorul sau nu?

Michel Nostradamus, care a trait in secolul al XVI-lea, nu a fost doar un medic si un astrolog vestit, ci si un om cu bogate cunostinte stiintifice. Pana acum, nu se stie care i-au fost sursele de inspiratie pentru previziunile sale, dar pe vremea sa se spunea ca a folosit o masinarie a timpului in a carei "oglinda" a vazut poze cu viitorul.

Cei care au interpretat lucrarile sale cred ca profetiile lui Nostradamus pentru perioada pe care o traim ar trebui sa fie cautate in catrenul X din centuriul X. Exista acolo o mentiune despre asa-numitul "arc satanic de furie din Europa", care va provoca "arderea cumplita" a jumatate din glob, scrie pravda.ru.

In 2011, precipitatii mortale vor cadea din cer si totul va fi infectat de acestea. Nu vor mai fi nici plante, nici animale, iar pana in 2016 toti oamenii vor pieri, spun interpretarile.

Pana de curand, se credea ca ar fi putut fi vorba despre lansarea unei rachete balistice (Nostradamus nu stia ce inseamna asta pe vremea lui, asa ca se crede ca putea vedea o traiectorie de racheta ca fiind un "arc satanic"). In acest caz, precipitatiile radioactive ar avea sens.

Pe langa toate acestea, un eveniment important a avut loc in luna noiembrie a acestui an: in acceleratorul de particule s-au testat primele coliziuni de ioni de plumb. Actiunile au avut succes, dupa cum declarau cercetatorii. Oamenii de stiinta de la CERN sustin ca producerea mai multor "mini Big Bang-uri" nu prezinta niciun pericol pentru siguranta planetei, chiar daca, astfel, in accelerator s-au inregistrat temperaturi de un milion de ori mai mari decat cele din centrul Soarelui.

Conditiile create la Geneva sunt proape inimaginabile, asemanatoare cu cele ale exploziei primordiale, careia ii datoram si noi existenta, 14 miliarde de ani mai tarziu.

Acum, experimentele din cel mai mare si mai complicat dispozitiv stiintific construit vreodata de om se vor indrepta catre scopul final: obtinerea asa-numitei "particule a lui Dumnezeu", adica momentul exact al Creatiei.

Potrivit predictiei lui Nostradamus, o catastrofa ar afecta doar jumatate de glob. Se pare ca oceanul ar proteja restul lumii (America si Australia), in caz ca s-ar petrece o explozie in zona acceleratorului. Caz in care gurile rele spun ca Europa ar fi stearsa de pe suprafata Pamantului. La fel si Asia.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de stiinta nu raspund la aceste provocari. Din punctul lor de vedere, nu exista nici un pericol potential, deoarece pentru a crea o "gaura neagra", trebuie sa se creeze o imensa compresie gravitationala asupra materiei. Acceleratorul este pur si simplu incapabil de acest lucru.

In general, experimentele cu LHC nu sunt ceva nou pentru omenire. Acceleratoarele de particule au fost intens folosite in laboratoarele de cercetare de la mijlocul secolului XX si nimeni nu a vazut inca vreun prejudiciu cauzat de acestea.

In plus, accidentele si disfunctionalitatile acestor dispozitive sunt extrem de rare, spun specialistii, care adauga ca si centralele nucleare "explodeaza mai des"...

Se nasc totusi diverse intrebari. Ce ar putea face acest aparat? Emite cantitati mari de caldura in atmosfera? Chiar daca acest lucru se intampla (la urma urmei, acceleratorul are o protectie foarte mare, fiind ingropat sub Alpi), aceasta cantitate de energie termica este putin probabil sa fie mai mare decat cea eliberata in timpul unei eruptii vulcanice, de exemplu.

Iar dupa cum stim, acestea afecteaza climatul numai la nivel local, adica numai in acele zone in care sunt situate. Nu ar trebui sa ne temem ca magma fierbinte se va scurge pe teritoriul Europei.

Chiar daca acceleratorul va exploda, sa zicem, abia daca va arde padurea din jurul sau. In ceea ce priveste profetiile lui Nostradamus, s-a stabilit ca toate conexiunile la date specifice sunt foarte, foarte indoielnice. Datarea evenimentelor in profetiile sale este trasata in functie de un calendar usor modificat fata de cel ebraic, care dateaza de la crearea lumii.

Asta poate insemna la fel de bine ca toate ororile prezise de Nostradamus nu au nimic de-a face cu timpul nostru.

Sunt fel de fel de voci care spun ca totusi ar fi bine sa oprim acceleratorul pana cand nu este prea tarziu. La fel de multi oameni sunt sceptici si spun ca se poate intampla orice, dar ca sunt alte experimente mult mai periculoase decat cele din accelerator. Cert este ca situatia ramane in continuare incerta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO