"Apocalipsa mayasa" din 2012, sustinuta de o noua inscriptie gasita in Mexic: "El coboara din cer"

Dată publicare: 25-11-2011 16:29
Dată actualizare: 06-07-2012 11:35


Calendar mayas

Inca o descoperire facuta in Mexic sustine vechea profetie maya, potrivit careia lumea se va sfarsi pe 21 decembrie 2012.
O inscriptie descoperita la Comalcalco, un oras mayas aflat acum in ruina, sustine controversata profetie.

Arheologii de la Institutul National de Istorie si Arheologie din Mexic anunta ca mai exista o inscriptie care face referire la data de 21 decembrie 2012, anunta Daily Mail.

Prin umare, exista doua asemenea texte, ultimul fiind facut public recent, dupa ce a fost atent analizat de specialisti.

Ambele inscriptii legate de calendarul mayas si de profetiile apocaliptice au fost realizate acum 1.300 de ani.

Ele sunt scrise intr-un limbaj criptic, dar oamenii de stiinta au reusit sa traduca fraza “El coboara din cer”, prin urmare ar putea fi o referire la venirea pe Pamant a unui zeu mayas, numit Bolon Yokte, spun specialistii.

Arheologii mexicani spun ca inscriptiile nu sunt insa profetii, ci referiri la istoria si religia mayasa, care au fost transformate in mituri apocaliptice de catre cultura occidentala, amatoare de senzational.

Ei precizeaza ca, pentru mayasi, nu exista un sfarsit al Timpului, un final catastrofal, asa cum apare la crestini, ci o serie de cicluri temporale, care se repeta la nesfarsit, fara ca la finalul unui ciclul sa faiba loc vreun eveniment apocaliptic.

Institutul mexican de arheologie va organiza saptamana viitoare o dezbatere despre calendarul mayas, la situl de la Palenque, unde 60 de experti in cultura mayasa vor incerca sa lamureasca acest mister.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO