O fetita din Bihor a suferit arsuri grave incercand sa aprinda focul in soba. A fost transferata cu un elicopter in capitala

14-05-2014 16:00


elicopter SMURD

  O fetita de zece ani din Bihor a ajuns in stare grava la spital, dupa ce hainutele i s-au aprins, din greseala.

Copila era singura acasa, cu fratele ei mai mic si a incercat sa faca focul in soba. Pentru ca flacarile sa se inteteasca, se pare ca a stropit aschiile cu un lichid inflamabil pe care l-a gasit intr-un flacon. Dar valvataia i-a cuprins rapid si hainutele si, sarmana fetita, a luat foc. Gasita in stare grava, copila a fost transportata de urgenta cu un elicopter, la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Copiii locuiesc intr-o colonie de la marginea localitatii Lugasul de Sus, intr-o comunitate de romi. Fetita si fratele ei tocmai se intorsesera de la scoala, iar parintii lor erau plecati la cumparaturi. Copila a incercat sa aprinda focul in soba ca sa incalzeasca mancarea pentru ea si fratiorul ei.

Fetita a reusit sa iasa singura din casa si a strigat dupa ajutor. Noroc ca tipetele ei au fost auzite de vecini.

Copila a fost preluata de un elicopter SMURD si trimisa la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Din cauza conditiilor nefavorabile de zbor, transportul a fost asigurat de un elicopter al politiei.

Dana Petrisor, director Serviciul de Ambulanta Bihor: "Un echipaj al serviciului de ambulanta a fost solicitat pentru o fetita de 10 ani care a suferit arsuri la nivelul fetei, gatului, toracelui, membrelor superioare si inferioare. Fetita a fost preluata si predata colegilor de la SMURD iar, in continuare, cazul a fost dus cu elicopterul la spitalul de arsi din Bucuresti."

Cu ajutorul primariei din localitate, care a suportat costurile de transport, parintii copilei au plecat, in aceasta dimineata, spre capitala, ca sa-i fie alaturi fetitei. Cazul a intrat si in atentia Directiei pentru Protectia Copilului.

 

 

Sursa: Pro TV

Tags: fetita arsa, foc, bihor,

VIDEO PROTVPLUS.RO