Metoda “Nepotul” a lasat fara economii mai multi batrani din Oradea. Cum au fost pacaliti

20-12-2013 14:48


 O noua escrocherie a facut deja zeci de victime la Oradea.Un tanar de 24 de ani bate la usile oamenilor si,dupa ce ii convinge ca e un nepot mai indepartat de-al lor, le cere cu imprumut bani pentru rudele bolnave sau pentru inmormantarea celor decedate.

 Metoda " Nepotul", asa cum au botezat-o politistii din Oradea, le-a dat mari batai de cap politistilor. Din fericire, tanarul a fost prins si adus in fata judecatorilor.

De loc din Lugoj, tanarul actiona numai in Oradea. Batea la usile persoanelor in varsta si le spunea oamenilor ca e un nepot pe care nu l-au mai vazut demult si care a dat de mare necaz.

Liviu Popa, seful Politiei Judetene Bihor: "Pe motive care, sigur, le-au indoit usor inimile acestor victime, de genul ca a murit tatal, a murit mama, a murit cineva din familie, solicita sume de bani cu promisiunea ca o sa le restituie".

Sumele pe care le cerea plecau de la 500 de lei dar au fost victime care s-au lasat convinse sa ii imprumute chiar si 3-4000 de lei. Tanarul reusea atat de bine sa-si joace rolul incat batranii ajungeau sa il creada si sa-l invite in casele lor.

"Vedea el potentialul omului din discutiile cu el. Au fost doua situatii in care a fost invitat la masa, sa manance in familie, sa povesteasca”, a mai spus seful IPJ Bihor.

Odata intrat in casele oamenilor, tanarul profita de buna credinta a gazdelor sale si le storcea de bani. A fost prins datorita unei persoane care nu s-a lasat imbrobodita si a sunat la politie. Tanarul sustine cu seninatate ca nu a fortat pe nimeni sa-i dea bani.

Suspect: "Nu-i bateam, nu le faceam nimica. Imi dadeau de bunavoie”.
Reporter: “Ii pacaleai?”
Suspect: “Da."

Nici dupa ce a fost incatusat, tanarul nu parea ca isi da seama de gravitatea faptelor sale.

"Asta e. Altii nu puteti sa-i faceti, numai neaparat pe mine? Eu am facut cea mai tare fapta? Deci eu sunt vinovat, dar altii care fac crime si atatea minuni?", le-a spus suspectul politistilor, care l-au retinut.

Potrivit anchetatorilor, numai in Oradea, tanarul a facut aproape 40 de victime, de la care ar fi imprumutat peste 50.000 de lei.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO