Locul in care a fost ascuns un copil de un an pentru a fi scos ilegal din tara. Politistii din vama Bors l-au descoperit

Ultima actualizare: 10-04-2014 00:30
copil ascuns

Politistii de frontiera din vama Bors au descoperit un copil de un an, ascuns in geanta bunicii sale, care intentiona sa-l scoata din tara pentru a-l duce la mama sa in Polonia.

 

Femeia a spus ca a recurs la acest gest intrucat actele de calatorie ale copilului expirasera.
Descoperirea a fost facuta duminica, in jurul orei 17:00, cand un microbuz inmatriculat in Bulgaria a incercat sa treaca vama Bors. In urma controlului, politistii de frontiera au gasit un baietel ascuns in bagajul de mana al unei femei, pasagera in microbuz. Din primele verificari s-a stabilit ca femeia este cetatean bulgar, are 32 de ani, iar copilul in varsta de un an are aceeasi cetatenie.
Femeia care l-a ascuns a spus ca este bunica acestuia si le-a declarat politistilor ca a vrut sa-l duca pe copil la mama sa, in Polonia, insa documentele de calatorie ii expirasera in urma cu doua luni. De asemenea, femeia a mai spus ca a intrat legal in Romania cu minorul si acum se intorcea in Polonia, acolo unde urma sa ii actualizeze actele.

Politistii de frontiera au deschis pe numele femeii un dosar pena pentru trafic de migranti, iar copilul a fost predat Centrului de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor pana va fi incredintat parintilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO