Rezultate BAC 2023, sesiunea de toamnă. Notele au fost publicate pe edu.ro. Rata de promovare 29,8%

Rezultatele la bac se afișează miercuri, pentru sesiunea de toamnă. Cum se pot face contestațiile
Shutterstock

Rezulatele la sesiunea de toamnă de la BAC 2023 sunt publicate, vineri 25 august 2023, pe site-ul edu.ro în secțiunea dedicată. Vezi și pe stirileprotv.ro rezultatele la BAC de toamnă 2023.  

UPDTE: Au fost publicate notele la BAC 2023 - sesiunea de toamnă. 

Vezi ce note s-au luat pe edu.ro

Ministerul Educației a publicat astăzi, 25 august, ora 10:00, rezultatele înregistrate în sesiunea august 2023 a examenului naţional de bacalaureat - înainte de contestaţii.

Rata cumulată de promovare (rezultate inițiale - toate promoțiile) este 29,8%.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Rata de promovare pentru promoția anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoțiile anterioare.

La probele scrise au fost prezenți 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor, proces care nu a implicat schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise. 

La ce oră se afișează rezultatele

Potrivit calendarului oficial al Bacalaureatului, rezultatele se vor afișa pe 25 august 2023 până la ora 12.00. Deși aceasta este ora maximă la care trebuie ca notele să fie anunțate pentru a începe procedura de depunere a contestațiilor, există o posibilitate foarte mare ca rezultatele să fie afișate mai repede.

Rămâneți pe știrileprotv.ro și vă vom anunța în timp real când se vor afișa rezultatele de la Bacalaureat 2023.

Procedura aflării notelor la BAC 2023

Rezultatele vor fi afișate online pe edu.ro.

Pasul 1: Accesați platforma online dedicată

Primul pas în aflarea rezultatelor Bacalaureatului online din 2023 este accesarea platformei online dedicate pe edu.ro. Ministerul Educației din România a dezvoltat o platformă specială pentru acest scop.

Pasul 2: Folosirea codului personal

Odată ajunși pe platforma online dedicată, veți fi întâmpinați de o pagină pe care va exista un câmp dedicat ân care trebuie să introduceți codul primit la prima probă de examen. Asigurați-vă că introduceți corect acest cod pentru a evita eventualele erori în procesul de autentificare.

Pasul 3: Aflarea rezultatelor

După ce v-ați autentificat în contul personal, veți fi redirecționat către pagina cu rezultatele Bacalaureatului din 2023. Aici, veți putea vizualiza nota pe care ați obținut-o la fiecare disciplină la care ați fost evaluați.

Rezultatele de la Bacalaureat vor fi afișate în formatul: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile "reușit" / "respins" / "neprezentat" / "eliminat din examen", după caz.

Pasul 4: Contestarea rezultatelor (opțional)

Dacă sunteți nemulțumit de rezultatele obținute la Bacalaureatul din 2023, aveți opțiunea de a contesta aceste rezultate. Pentru a face acest lucru, va trebui să completați un formulare în care să specificați proba sau probele la care doriți recorectarea lucrării. Cererea de contestație poate fi depusă online sau fizic la școala unde ați susținut examenul.

Cum se face rezolvarea contestațiilor la BAC 2023

După centralizarea cererilor de contestație, lucrările sunt recorectate. După încheierea procesului de evaluare a lucrărilor, notele obținute în urma reevaluării sunt comparate cu cele inițiale. În cazul în care se constată o diferență mai mare de un punct, se convoacă o nouă comisie de evaluare, iar nota acordată de această a doua comisie devine nota finală. Candidații care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație prin care confirmă că sunt conștienți că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate să modifice nota inițială, fie prin creștere, fie prin scădere.

Nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor devine nota definitivă, indiferent de diferența de punctaj față de nota inițială acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota finală obținută de candidat la respectiva probă.

Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.

La cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 33.900 de candidaţi.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română
Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română

Aproape jumătate dintre elevii care au susținut Simularea Națională a Bacalaureatului nu ar lua examenul dacă s-ar ține acum. 40 la sută au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română. Și, din 124.000 de elevi, numai 22 au 10 curat.

Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Notele au ajuns în unele școli, în alte județe vor fi transmise elevilor până marți
Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Notele au ajuns în unele școli, în alte județe vor fi transmise elevilor până marți

Ministerul Educației a anunțat, vineri, 15 martie, că rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București.

Simulare BAC 2024. Subiecte și bareme la Biologie vegetală și Anatomie
Simulare BAC 2024. Subiecte și bareme la Biologie vegetală și Anatomie

Simularea examenului de Bacalaureat 2024 continuă cu proba la alegere a profilului, ultimul test scris pentru majoritatea elevilor. Mulți dintre liceenii de la profil real au ales să dea examenul din Biologie, fie că este Anatomie umană, fie Biologie vege

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.