Bacalaureat 2023. Ce subiecte au picat la Istorie și care este baremul de corectare

Subiecte istorie bac 2023
facebook

Astăzi are loc a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2023, respectiv proba obligatorie a profilului, Istorie, în cazul absolvenților de liceu cu profil uman.  

UPDATE: Pe edu.ro a fost publicat subiectul și baremul de corectare de la Istorie. 

Barem de corectare istorie [zip]

UPDATE: Vezi în GALERIA FOTO subiectele de la Istorie. 

UPDATE: Examenul la Istorie s-a încheiat la ora 12.00, când au expirat cele 180 de minute pe care elevii le aveau la dispoziție. 

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Subiectele oficiale și baremele de corectare de la Istorie vor fi publicate de Ministerul Educației pe site-ul edu.ro după ora 15.00. 

UPDATE: După ora 10.30 au început să iasă din sălile de examen primii candidați care au dat BAC-ul la Istorie. 

UPDATE: Din primele informații, la subiectul III de la Istorie, candidații au de realizat un eseu despre România din perioada postbelică. 

Cerința de la subiectul III este: „Elaborați în aproximativ două pagini, un eseu despre situația internă și internațională a României în perioada postbelică”

Informațiile sunt obținute de pe rețelele de socializare și nu pot fi confirmate deocamdată. 

stirileprotv.ro vor publica subiectele imediat ce acestea vor fi disponibile. 

UPDATE: A început proba scrisă la Istorie. 

Subiectele vor fi publicate în curând pe Știrile Protv.ro

UPDATE: Candidații care susțin astăzi proba obligatorie a profilului au intrat în sălile de examen și în curând urmează să primească broșurile cu subiectele la Istorie. 

----

Conform regulamentului, candidații trebuie să intre în sălile de examen între 08:00 și 08:30. La ora 09:00 li se vor distribui broșurile cu subiecte, iar aceștia vor începe rezolvarea acestora.

Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore, dar elevii nu au voie să părăsească sala înainte de ora 10:30, adică jumătate din timpul total. Subiectele la Istorie de la Bacalaureat 2023 vor fi publicate pe site-ul stirileprotv.ro imediat ce vor fi disponibile în spațiul public.

După încheierea examenului, subiectele de la Istorie vor fi rezolvate în direct de profesorii de la Centrul Educațional Unirea și vor fi transmise pe Știrile Protv.ro.

Reguli la examenul de BAC 2023

Există anumite reguli pe care candidații trebuie să le respecte în timpul examenului. Este strict interzisă comunicarea între candidați sau cu persoane din exterior, precum și copiatul sau transmiterea de materiale pentru copiat. Nu sunt permise schimbul de foi din lucrare, utilizarea de ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Aceste reguli sunt menite să asigure un mediu corect și echitabil pentru toți candidații și să prevină orice formă de fraudă.

Un aspect important în timpul examenului este utilizarea corectă a instrumentelor de scris. Candidații pot folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră pentru rezolvarea subiectelor și creion negru doar pentru scheme și desene. Aceste restricții au rolul de a asigura uniformitatea și claritatea răspunsurilor și de a evita confuziile.

În sala de examen sunt interzise anumite obiecte pentru a preveni orice tentativă de fraudă sau nereguli. Candidații nu au voie să aibă asupra lor în îmbrăcăminte, încălțăminte, penare sau alte obiecte personale, niciun fel de materiale de inspirație. Manualele, cărțile, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările, rezumatele sau lucrările altor candidați sunt strict interzise.

De asemenea, nu este permisă intrarea în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau orice alte obiecte de depozitare. Candidații trebuie să lase aceste obiecte în sala specială de depozitare a obiectelor stabilită de comisia de bacalaureat.

Supravegherea examenului este un aspect important. Sălile de examen și sălile de multiplicare a subiectelor sunt supravegheate audio-video. Comisiile de bacalaureat verifică înregistrările audio-video din sălile de examen după încheierea probei scrise pentru a identifica nereguli, fraude sau tentative de fraudă. În cazul în care se constată astfel de situații sau există sesizări privind nereguli, verificarea se extinde la înregistrările din toate sălile de examen.

Calendarul BAC 2023 – sesiunea de vară

Calendarul examenului de Bacalaureat 2023 cuprinde două sesiuni. În vara anului 2023, probele scrise au loc în perioada 26-29 iunie, iar în sesiunea de toamnă, între 16-21 august. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 3 iulie, iar în aceeași zi candidații pot depune contestații dacă nu sunt mulțumiți de notele obținute. Rezolvarea contestațiilor va avea loc în perioada 4-6 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 iulie 2023. 

Calendar Bacalaureat 2023, sesiunea iunie - iulie:

- 26 iunie 2023: Limba și literatura română - proba E.a) - proba scrisă;

- 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă;

- 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - proba scrisă;

- 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă;

- 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 - 18:00;

- 4-6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor;

- 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română
Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română

Aproape jumătate dintre elevii care au susținut Simularea Națională a Bacalaureatului nu ar lua examenul dacă s-ar ține acum. 40 la sută au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română. Și, din 124.000 de elevi, numai 22 au 10 curat.

Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Notele au ajuns în unele școli, în alte județe vor fi transmise elevilor până marți
Rezultate simulare Bacalaureat 2024. Notele au ajuns în unele școli, în alte județe vor fi transmise elevilor până marți

Ministerul Educației a anunțat, vineri, 15 martie, că rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București.

Simulare BAC 2024. Subiecte și bareme la Biologie vegetală și Anatomie
Simulare BAC 2024. Subiecte și bareme la Biologie vegetală și Anatomie

Simularea examenului de Bacalaureat 2024 continuă cu proba la alegere a profilului, ultimul test scris pentru majoritatea elevilor. Mulți dintre liceenii de la profil real au ales să dea examenul din Biologie, fie că este Anatomie umană, fie Biologie vege

Recomandări
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

Rusia este slăbită din cauza războiului din Ucraina și nu poate ataca NATO, dar se pare că Vladimir Putin ar avea, totuși, un plan de a distruge Alianța din interior, spun experții.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți
ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți

A fost stare de alertă toată ziua în Timiș, după ce doi polițiști de frontieră au fost răniți în timp ce încercau să captureze o rețea de migranți care voia să iasă ilegal din România.