Bacalaureat 2023. Ce subiecte au picat la Matematică și care este baremul de corectare

Calendar Bacalaureat - sesiune de toamna 2022. Cand sunt programate probele orale si cele scrise
Shutterstock

Astăzi are loc a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2023, respectiv proba obligatorie a profilului, Matematică, în cazul absolvenților de liceu cu profil real.  

UPDATE: Pe edu.ro a fost publicat baremul de corectare a subiectelor de la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. 

Barem matematica bac 2023 [zip]

 Barem subiecte Matematica, Pedagogic - BAC 2023 [zip]

 Barem subiecte Matematica,Tehnologic - BAC 2023 [zip]

Citește și
„Oricât aș detesta un personaj”. CTP și-a ales „câștigătorul detașat” al dezbaterii candidaților la alegerile prezidențiale

 Barem subiecte Matematica Științele -naturii - BAC 2023 [zip]

 Barem subiecte Matematica Mate-info - BAC 2023 [zip]

 UPDATE: Urmăriți live rezolvarea subiectelor la Matematică. 

UPDATE: Cele trei ore pe care candidații le-au avut la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor la Matematică a expirat la ora 12.00. 

Ultimii elevi ies din sălile de examen. 

De la ora 13.00 pe stirileprotv.ro puteți urmări rezolvarea subiectelor la Matematică, realizată de profesorii de la Centrul Educațional Unirea. 

UPDATE: Primii candidați care au dat BAC-ul la Matematică au început să iasă din sălile de examen. 

Între timp pe rețelele sociale au apărut și imagini cu subiectul de la Matematică M2 - Științele Naturii. 

Vedeți în Galeria foto subiectele. 

UPDATE: Au apărut primele subiecte de la Matematică. Este vorba de imagini cu subiectele de la Tehnologic și de la Mate-info. 

Imaginile sunt obținute de pe rețelele de socializare și nu au putut fi confirmate de Știrile Protv. 

VEZI subiectele în GALERIA FOTO

UPDATE: A început proba la Matematică. 

Subiectele de la M1, M2 și M3 vor fi publicate în curând pe stirileprotv.ro.

UPDATE: Absolvenții liceelor cu profil real au intrat deja în sălile de examen și se pregătesc să înceapă a doua probă de la BAC 2023, cea la Matematică.

Conform regulamentului, candidații trebuie să intre în sălile de examen între 08:00 și 08:30. La ora 09:00 li se vor distribui broșurile cu subiecte, iar aceștia vor începe rezolvarea acestora.

Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore, dar elevii nu au voie să părăsească sala înainte de ora 10:30, adică jumătate din timpul total. Subiectele la Limba română de la Bacalaureat 2023 vor fi publicate pe site-ul stirileprotv.ro imediat ce vor fi disponibile în spațiul public.

După încheierea examenului, subiectele de la Matematică vor fi rezolvate în direct de profesorii de la Centrul Educațional Unirea și vor fi transmise pe Știrile Protv.ro.

Reguli la examenul de BAC 2023

Există anumite reguli pe care candidații trebuie să le respecte în timpul examenului. Este strict interzisă comunicarea între candidați sau cu persoane din exterior, precum și copiatul sau transmiterea de materiale pentru copiat. Nu sunt permise schimbul de foi din lucrare, utilizarea de ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Aceste reguli sunt menite să asigure un mediu corect și echitabil pentru toți candidații și să prevină orice formă de fraudă.

Un aspect important în timpul examenului este utilizarea corectă a instrumentelor de scris. Candidații pot folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră pentru rezolvarea subiectelor și creion negru doar pentru scheme și desene. Aceste restricții au rolul de a asigura uniformitatea și claritatea răspunsurilor și de a evita confuziile.

În sala de examen sunt interzise anumite obiecte pentru a preveni orice tentativă de fraudă sau nereguli. Candidații nu au voie să aibă asupra lor în îmbrăcăminte, încălțăminte, penare sau alte obiecte personale, niciun fel de materiale de inspirație. Manualele, cărțile, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările, rezumatele sau lucrările altor candidați sunt strict interzise.

De asemenea, nu este permisă intrarea în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau orice alte obiecte de depozitare. Candidații trebuie să lase aceste obiecte în sala specială de depozitare a obiectelor stabilită de comisia de bacalaureat.

Supravegherea examenului este un aspect important. Sălile de examen și sălile de multiplicare a subiectelor sunt supravegheate audio-video. Comisiile de bacalaureat verifică înregistrările audio-video din sălile de examen după încheierea probei scrise pentru a identifica nereguli, fraude sau tentative de fraudă. În cazul în care se constată astfel de situații sau există sesizări privind nereguli, verificarea se extinde la înregistrările din toate sălile de examen.

Calendarul BAC 2023 – sesiunea de vară

Calendarul examenului de Bacalaureat 2023 cuprinde două sesiuni. În vara anului 2023, probele scrise au loc în perioada 26-29 iunie, iar în sesiunea de toamnă, între 16-21 august. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 3 iulie, iar în aceeași zi candidații pot depune contestații dacă nu sunt mulțumiți de notele obținute. Rezolvarea contestațiilor va avea loc în perioada 4-6 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 iulie 2023.

Calendar Bacalaureat 2023, sesiunea iunie - iulie:

- 26 iunie 2023: Limba și literatura română - proba E.a) - proba scrisă;

- 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă;

- 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - proba scrisă;

- 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă;

- 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 - 18:00;

- 4-6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor;

- 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Articol recomandat de sport.ro
”Scandalos!” Kosovarii au ”explodat” după ce au văzut ce scrie în raportul meciului România - Kosovo
”Scandalos!” Kosovarii au ”explodat” după ce au văzut ce scrie în raportul meciului România - Kosovo
Citește și...
Eleve eliminate de la BAC pentru că aveau telefoane au dat în judecată inspectoratul și au câștigat. ”Sunt cel mai șmecher”
Eleve eliminate de la BAC pentru că aveau telefoane au dat în judecată inspectoratul și au câștigat. ”Sunt cel mai șmecher”

După a doua corectare, rata de promovare la Bacalaureatul de toamnă crește cu 3 la sută, dar este, chiar și așa, cea mai mică din 2018 încoace. Sesiunea abia încheiată a adus și un precedent.

Rezultatele finale la BAC 2024, sesiunea de toamnă, au fost publicate. Care este rata de reuşită după contestaţii
Rezultatele finale la BAC 2024, sesiunea de toamnă, au fost publicate. Care este rata de reuşită după contestaţii

Au fost afișate rezulatele finale la Bacalaureatul de toamnă, arată Ministerul Educației. Rata de reuşită la crescut cu 3% după contestaţii, la 32,3%, pentru toate promoţiile.  

HARTA. Ce județe din România au înregistrat cea mai mică rată de promovare la BAC 2024, sesiunea de toamnă
HARTA. Ce județe din România au înregistrat cea mai mică rată de promovare la BAC 2024, sesiunea de toamnă

Mai puţin de o treime dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă 2024 au promovat.

Recomandări
Cum arată platforma gigant Barents, care va fora sondele de gaze din Marea Neagră. Este mai mare decât un teren de fotbal
Cum arată platforma gigant Barents, care va fora sondele de gaze din Marea Neagră. Este mai mare decât un teren de fotbal

S-a făcut următorul pas în proiectul Neptun Deep. Platforma gigant Barents, care va fora cele 10 sonde de exploatare în Marea Neagră, a ajuns în Portul Constanța după un voiaj de 18 zile, din Spania.  

Câți bani a încasat statul, până acum, de pe urma amnistiei fiscale. Cea mai mare plată a fost de 2,4 miliarde de lei
Câți bani a încasat statul, până acum, de pe urma amnistiei fiscale. Cea mai mare plată a fost de 2,4 miliarde de lei

Amnistia fiscală a adus până acum în conturile Ministerului Finanțelor suma de 3,6 miliarde de lei, iar până la 20 decembrie aceasta poate aduce între 5,5 și 6 miliarde de lei, informează Profit.ro.

1000 de zile de război în Ucraina, în cifre. Orașe distruse, familii îndurerate și o țară transformată
1000 de zile de război în Ucraina, în cifre. Orașe distruse, familii îndurerate și o țară transformată

19 noiembrie 2024 marchează cea de-a 1000-a zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, o piatră de hotar devastatoare care a remodelat națiunea și a trecut de punctul fără întoarcere.