Peste 12.000 de elevi din București se întorc la școală. Câți profesori au acceptat să predea

Ultima actualizare: 27-05-2020 15:49
Patriarhia: Obligativitatea educației sexuale pentru elevi, ”atentat asupra inocenţei copiilor”, care îi va marca pe viață
Inquam/ Octav Ganea

Peste 12.000 de elevi de la școlile și liceele din București revin în unitățile de învățământ, în perioada 2-12 iunie, în vederea pregătirii pentru susținerea examenelor naționale.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care informează că, pentru organizarea acestor activități, a comunicat instituțional cu reprezentanții autorităților locale, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, precum și cu directorii unităților de învățământ, care au elaborat proceduri specifice de organizare a activităților educaționale în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Până la acest moment, și-au anunțat participarea fizică la activitățile educaționale organizate de unitățile de învățământ:

- 7.156 de elevi înscriși în clasa a VIII-a și 882 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar inferior

- 5.666 de elevi înscriși în clasele a XII-a zi și a XIII-a seral/fără frecvență, precum și un număr de 1090 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar superior.

"Precizăm că, pentru elevii care nu vor participa fizic la activitățile de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale, vor fi organizate activități de pregătire online sau de pregătire alternativă. Conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București asigură elevii și părinții, precum și cadrele didactice, că toate unitățile de învățământ sunt pregătite să organizeze activitățile educaționale premergătoare examenelor naționale, în condițiile prevăzute de ordinul Ministerului Educației", se arată în comunicat.

Elevii clasei a VIII-a vor susține Evaluarea națională 2020 începând cu data de 15 iunie, potrivit calendarului oficial aprobat pentru acest examen național.

De cealaltă parte, absolvenții clasei a XII-a vor începe, din data de 22 de iunie, probele scrise pentru Bacalaureat 2020.

Guvernul va asigura măști de protecție pentru elevi

 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că ministerul se află în procedură de achiziţie pentru măşti astfel încât în 2 iunie, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ.

Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să finalizeze procedurile de licitaţie pentru a distribui măştile către populaţie.

"Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie, dar şi de a distribui măştile, Ministerul Educaţiei, cel târziu până la data de 1 iunie trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale - şi aici trebuie să se mişte rapid direcţiile de sănătate publică, trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2,3 milioane de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a afirmat Orban.

Premierul a solicitat ca lucrurile să se mişte repede pentru că pot apărea probleme de distribuţie în teritoriu.

"Datele trebuie să fie transmise şi de administraţiile locale pentru că ei au evidenţa persoanelor, le confruntaţi cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilităţi, privind persoanele care sunt beneficiarii pensiei sociale şi trebuie să faceţi estimarea cantităţii totale de măşti şi trebuie lansată procedura, că va fi o cantitate mare. Gândiţi-vă dacă distribuim 50 de măşti către 2,3 milioane de cetăţeni români va fi o cantitate mare şi după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuţie în teritoriu astfel încât noi trebuie să ne mişcăm mai repede”, a mai spus Orban.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat că în 2 iunie elevii care vin la cursurile de pregătire vor avea măştile necesare.

"Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti în aşa fel încât pe data de 2 iunie, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Anisie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO