Bacalaureat 2020. Metode noi de pregătire găsite de elevi pentru Bac, în timpul pandemiei

Ultima actualizare: 24-05-2020 20:02

Mai sunt câteva săptămâni până la Bacalaureat, iar elevii s-au adaptat și au găsit metode noi de pregătire.

S-au organizat în grupuri pe facebook și rezolvă împreună exercițiile complicate. De multe ori, îi ajută și profesorii de la facultățile la care vor să se înscrie după liceu.

Cristina este eleva în clasa a 12-a în Zalău şi nu a mai putut să meargă la meditaţii, din cauza pandemiei. Aşa că s-a alăturat unui grup pe Facebook, unde elevii fac schimb de experienţă.

Cristina Rus, elevă clasa a XII-a: "Ne pozam exerciţiul, îl postam şi fiecare cum ştie, mă ajută, îmi explica pe foaie, sau ne mai sunam video. Îi greu de acasă să înveţi. Îi de folos grupul, chiar e de folos. După trei luni de stat în casă, crede-mă că eşti cu psihicul la pământ. Nu mai ai chef să dai niciun bac.

Livia învaţa la un liceu din Drobeta Turnu Severin. Şi pentru ea grupul de Facebook a fost de mare ajutor.

Livia Floria, elevă clasa a XII-a: "Ne ajutăm între noi destul de mult. Şi la comentarii, şi mate mai ales. Recent am întâmpinat o problemă la un exerciţiu la matematică. Am postat o cerinţă ca imagine pe acest grup, şi un coleg mi-a răspuns prin comentarii cu rezolvare.

În joc au intrat şi profesori universitari care oferă meditaţii gratuit. Astfel pot atrage tineri bine pregătiţi la facultăţile unde predau.

Alexandru Bobe, prorector Universitatea Ovidius Constanța: "Ne face o plăcere deosebită să îi ajutăm. Are un beneficiu fantastic acest fapt pentru că reuşesc să intre cu succes elevi din mai multe judeţe"

Colaborarea s-a dovedit utilă pentru că tinerii şi-au mărit şi grupul de prieteni în timp ce au făcut schimb de experienţă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO