BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la Geografie, Biologie și Chimie, publicate de MEC

Surpriza de care au avut parte elevii la BAC 2020
Pro TV

BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la Geografie, Biologie și Chimie. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba la alegere BAC 2020 este susținută în funcție de profil, respectiv uman și real.

BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele pentru Geografie, Biologie și Chimie

Mai jos aveți subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 la Geografie, Biologie și Chimie.

SUBIECTUL LA GEOGRAFIE

Citește și
Bacalaureat 2020, proba la limba și literatura română - 1
BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la REAL: Fizică, Chimie și Biologie

SUBIECTUL LA CHIMIE - Chimie organică

SUBIECTUL LA CHIMIE - Chimie anorganică

SUBIECTUL LA BIOLOGIE

biovar1

Toate subiectele și baremele pentru sesiunea toamnă 2020 a examenului de Bacalaureat au fost publicate de ministerul Educației AICI.

Astfel, candidații la ultima probă a examenului de BAC 2020 din sesiunea de toamnă trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

- Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională.

Vedeți aici ce probe s-au dat în vară la proba la alegere a examenului de bacalaureat, pentru profilul REAL.

- Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Vedeți aici ce probe s-au dat în vară la proba la alegere a examenului de bacalaureat, pentru profilul UMAN.

Desfășurarea examenului de BAC 2020, sesiunea de toamnă

 

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

La această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 42.700 de candidaţi. Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 - 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoţiile anterioare.

Vezi AICI cum s-a desfășurat prima probă a examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, la Limba Română.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice.

Miercuri a avut loc proba la alegere a profilului şi specializării - E.d), la matematică și istorie.

Afișarea rezultatelor la BAC 2020, sesiunea toamnă

 

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Ministerul Educaţiei precizează că, la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Cum se pot depune contestațiile

 

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.

Rezultatele finale pentru sesiunea din vară sunt disponibile aici.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Subiectele pentru proba la alegere, publicate de Ministerul Educației
Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Subiectele pentru proba la alegere, publicate de Ministerul Educației

Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la REAL: Fizică, Chimie și Biologie
BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la REAL: Fizică, Chimie și Biologie

BAC 2020, sesiunea toamnă, profilul REAL: Fizică, Chimie și Biologie. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării - E.d).

BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la UMAN: Geografie, Logică și Psihologie
BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la UMAN: Geografie, Logică și Psihologie

Subiecte BAC 2020, sesiunea toamnă, profilul UMAN: Geografie, Logică și Psihologie. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării - E.d).

Perle la BAC 2020, sesiunea de toamnă. „Pinguinii dau puii la guvernantă, ca să scape de ei!”
Perle la BAC 2020, sesiunea de toamnă. „Pinguinii dau puii la guvernantă, ca să scape de ei!”

"Pinguinii dau puii la guvernantă, ca să scape de ei! Iar în expediţie, exploratorul s-a uitat după banane şi foci."

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.