BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la REAL: Fizică, Chimie și Biologie

Bacalaureat 2020, proba la limba și literatura română - 1
Inquam Photos / Octav Ganea

BAC 2020, sesiunea toamnă, profilul REAL: Fizică, Chimie și Biologie. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării - E.d).

Subiectele sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educației

VEZI AICI subiectele la PROFILUL UMAN

 

Subiectele la Fizică:

 

Subiectele la Chimie organică

 

Subiectele la Chimie anorganică

 

 

Subiectele la Anatomie 

 

 

Subiectele la Biologie

 

Proba la alegere BAC 2020 este susținută în funcție de profil, respectiv uman și real.

BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele pentru proba la alegere

 

Astfel, candidații la ultima probă a examenului de BAC 2020 din sesiunea din toamnă trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

- Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

- Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Vedeți aici ce probe s-au dat în vară la proba la alegere a examenului de bacalaureat, pentru profilul REAL.

Desfășurarea examenului de BAC 2020, sesiunea de toamnă

 

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

La această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 42.700 de candidaţi. Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 - 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoţiile anterioare.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice.

Afișarea rezultatelor la BAC 2020, sesiunea toamnă

 

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Ministerul Educaţiei precizează că, la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la UMAN: Geografie, Logică și Psihologie
BAC 2020, sesiunea toamnă. Subiectele la UMAN: Geografie, Logică și Psihologie

Subiecte BAC 2020, sesiunea toamnă, profilul UMAN: Geografie, Logică și Psihologie. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba la alegere a profilului şi specializării - E.d).

Perle la BAC 2020, sesiunea de toamnă. „Pinguinii dau puii la guvernantă, ca să scape de ei!”
Perle la BAC 2020, sesiunea de toamnă. „Pinguinii dau puii la guvernantă, ca să scape de ei!”

"Pinguinii dau puii la guvernantă, ca să scape de ei! Iar în expediţie, exploratorul s-a uitat după banane şi foci."

BAC 2020 sesiunea toamnă. Subiectele la matematică și istorie, publicate pe edu.ro
BAC 2020 sesiunea toamnă. Subiectele la matematică și istorie, publicate pe edu.ro

BAC 2020 matematică sesiunea toamnă. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat marţi cu proba obligatorie a profilului, la Istorie și respectiv Matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Bacalaureat 2020 toamnă. Reacțiile elevilor după proba la Română: „Toată vara m-am culcat la 5 dimineața”
Bacalaureat 2020 toamnă. Reacțiile elevilor după proba la Română: „Toată vara m-am culcat la 5 dimineața”

„Toată vara, am mers la culcare la 5 dimineața, pentru că viața trebuie trăită!"

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.