Reteaua care ar fi furnizat arme pentru atentatele de la Paris, anihilata in Serbia. Ce a gasit politia

Ultima actualizare: 19-12-2015 07:22
pusca de asalt iugoslava M70

Politia sarba a anuntat ca a destructurat o retea de trafic de arme catre Franta.

Oamenii legii au confiscat o cantitate importanta de armament si arestand doi cetateni sarbi, a anuntat miercuri ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, citat de AFP.

'Am arestat, tarziu in cursul noptii de marti, doi cetateni sarbi membri ai unei mari retele de trafic de arme spre Franta', a declarat ministrul Stefanovic la postul national de televiziune RTS.

Anuntul intervine dupa ce un responsabil al uzinei de armament sarbe Zastava a declarat vineri, pentru AFP, ca unele din armele folosite de atentatorii din 13 noiembrie de la Paris au fost fabricate in Serbia, precizand ca este vorba in special de mai multe pusti de tipul kalasnikov, AK-47.

In cadrul operatiunii desfasurate marti seara in nordul Serbiei, politia a confiscat din autovehiculul in care aflau cei doi suspecti 'pusti-mitraliere, putin mai mult de 3 kg de explozivi, pusti automate si o cantitate importanta de munitii', a indicat ministrul.

Intr-un alt comunicat, politia sarba a precizat ca este vorba despre '3 kg de exploziv plastic, doua detonatoare, noua grenade de mana, trei pusti automate, doua pusti-mitraliere si 160 de gloante de calibrul 7,62 mm'.

Potrivit ministrului de interne, politia din Novi Sad (nord) si jandarmeria desfasurau operatiunea 'de mai multe luni'.

Dupa conflictele din anii 1990, Balcanii au fost considerati o placa turnanta pentru traficul de arme catre Europa Occidentala. La sfarsitul lunii noiembrie, cotidianul german Bild a scris ca patru pusti kalasnikov folosite in atentatele de la Paris fusesera cumparate de internet de la un traficant de arme german care a fost retinut de politie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO