Omagiu adus de presedintii Barack Obama si Francois Hollande: cei doi au depus flori in fata salii Bataclan

Ultima actualizare: 03-12-2015 00:06
Barack Obama la Bataclan - Agerpres

Presedintele francez François Hollande si cel american Barack Obama au auds un omagiu duminica noapte, in fata salii Bataclan, din Paris.

Cei doi sefi de stat au fost prezenti in fata salii de spectacole Bataclan unde 90 de persoane au fost ucise de jihadisti la 13 noiembrie, a constatat un corespondent AFP.

François Hollande, Barack Obama si primarul Parisului, Anne Hidalgo, au depus flori in fata cladirii, situata in arondismentul al XI-lea din Paris, dupa care au tinut un moment de reculegere. Ulterior, seful statului francez l-a insotit la masina pe oaspetele american.

La Bataclan a fost comis, in plin concert, atentatul cel mai sangeros din seria de atacuri jihadiste care au avut loc la 13 noiembrie la Paris, care au mai vizat terase ale unor cafenele pariziene si Stade de France.

Barack Obama s-a intalnit cu presedintele francez in fata salii Bataclan imediat dupa ce a aterizat la Paris, luni, in jurul orei 00.40, cu cateva ore inainte de deschiderea Conferintei internationale asupra schimbarilor climatice (COP21).

Atentatele, cele mai grave comise vreodata in Franta, au facut in total 130 de morti si aproape 350 de raniti, la zece luni dupa atacurile de la 7 ianuarie care au insangerat deja capitala.

Aceasta vizita, sub masuri de protectie sporite, a fost anuntata in ultimul moment, in contextul in care duminica dupa-amiaza militanti anti-COP21 au provocat incidente in Piata Republicii la Paris, loc simbolic devenit un "memorial" al victimelor de la 13 noiembrie.

Duminica, premierul canadian, Justin Trudeau, de asemenea prezent in Franta pentru a participa la COP21, s-a deplasat la Bataclan insotit de omologul sau francez, Manuel Valls, si de Anne Hidalgo, precum si de premierul Québecului, Philippe Couillard.

Seful guvernului britanic, David Cameron, s-a recules in fata salii Bataclan lunea trecuta, in timp ce alti lideri vor face acelasi lucru in zilele urmatoare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO