Marturia unui barbat care a vrut sa ajute un ranit, dar a descoperit ca e unul dintre teroristi: "Am vazut fire legate de el"

politie paris

Pe 13 noiembrie, David, de profesie asistent medical, se afla in centrul Parisului, cand teroristii au deschis focul in multime.

Primul lui instinct a fost sa ajute ranitii, iar cel mai greu moment a fost cand a descoperit ca barbatul ranit pe care voia sa il ajute era chiar unul dintre teroristi.

O cafenea din centrul Parisului a fost una dintre tinetele teroristilor, in noaptea de 13 noiembrie. In momentul in care a avut loc explozia langa cafenea, David a observat trupul unui barbat, peste o masa si scaune. Desi nu parea sa aiba rani majore, barbatul era in stare inconstienta.

David, care nu si-a dezvaluit numele complet, a povestit pentru The Guardian cum a descoperit ca de fapt, barbatul ranit era unul dintre atacatori. Cand i-a desfacut tricoul, David si-a dat seama ca nu este vorba despre o simpla explozie, ci mai rau, un atentat.

"Cand i-am rupt tricoul, am vazut fire conectate de peste tot:unul alb, unul negru, unul portocaliu si unul rosu. Patru culori diferite, mi-am dat seama imediat ca este vorba de un atac terorist." a povestit David.

Citește și
chelnerita eroina Paris
Tanara care si-a riscat viata pentru a salva o femeie ranita in Paris: "Nu puteam sa las pe cineva sa moara singur"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cel pe care David incerca sa il resusciteze era Brahim Abdeslam, unul dintre teroristii implicati in atacurile sangeroase care au ucis 130 de persoane in Paris, in baruri, restaurante si sala de concerte Bataclan.

La cafeneau unde Brahim Abdeslam s-a detonat, nimeni altcineva n-a murit, el fiind singura victima. "Primul fir pe care l-am vazut a fost cel rosu. Cred ca era detonatorul."

Imediat dupa ce si-a dat seama ca incerca sa ajute persoana care a vrut sa-l ucida, au aparut pompierii, iar David le-a spus ce stia. "Pompierul s-a uitat la mine si a tipat imediat 'evacuarea'.

David, in varsta de 46 de ani, care lucreaza la un spital din Paris, cunoaste foarte bine cartierul unde a avut loc explozia la cafeanea. Cand s-a produs explozia, el lua cina cu un prieten.

"Am vazut o flacara uriasa, apoi praf. Am crezut ca este vorba de radiatoare, am strigat "opriti gazele". Lumea s-a panicat, oamenii au luat-o la fuga si eu am iesit pe terasa" a povestit barbatul despre momentul in care a avut loc explozia.

Prima data, a ajutat o femeie, apoi s-a dus la un barbat intins pe masa, care sangera. Atunci, nu si-a dat seama ca este vorba de un terorist sinucigas. "Arata ca un om obisnuit, am crezut ca explozia l-a ranit. Avea o deschizatura de 30 cm pe partea laterala. Cand am ridicat tricoul, am vazut firele legate de el, asa ceva nu este normal."

David a spus ca cel mai probabil, Brahim Abdeslam era asezat la o masa din cafenea pentru ca nu l-a vazut intrand in restaurant.

Politia a declarat ca bomba pe care o avea asupra lui teroristul nu a explodat in intregime, ceea ce inseamna ca David s-a expus enorm riscului cand s-a dus sa ii ofere ajutor. "Mai tarziu, ma gandeam cum l-am intins pe podea si il resuscitam. E un proces viguros, si doar facand asta, puteam sa mor si eu".
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Marturia dramatica a primului politist care a ajuns la locul atacurilor din Paris: Mama unei victime a sunat 2 ore incontinuu
Marturia dramatica a primului politist care a ajuns la locul atacurilor din Paris: Mama unei victime a sunat 2 ore incontinuu

Belgia a ridicat la maximum nivelul sau de alerta anti-terorista, ceea ce inseamna "o amenintare imediata".

Tanara care si-a riscat viata pentru a salva o femeie ranita in Paris:
Tanara care si-a riscat viata pentru a salva o femeie ranita in Paris: "Nu puteam sa las pe cineva sa moara singur"

Jasmie El Yousfi, in varsta de 20 de ani, si-a riscat viata in atentatele de la Paris pentru a ingriji o persoana ranita.

Gemenele care au murit in atacul de la barul Carillon din Paris.
Gemenele care au murit in atacul de la barul Carillon din Paris. "Pentru o mama este ingrozitor sa-si ingroape doi copii"

Gemenele identice Emilie si Charlotte Meaud, in varsta de 30 de ani, au murit una langa alta dupa ce au fost lovite de ploaia de gloante trase vineri seara pe terasa barului Carillon din Paris.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.